Kaken med det rare i…

unnamed.jpg aHerlig bursdagskake for tre gutter som elsker gravemaskiner, dumpere, traktorer osv…

Idag har jeg hatt kjempekoselig besøk av de to største barnebarna våre, Gabriel (snart 9 år) og Ola (som snart er 7 år). De har en pappa som har gravemaskin, traktorer og redskap, så en kan vel trygt si at disse guttene samt lillebror på 2 år er litt over gjennomsnitt opptatt av sånt!

Derfor var det enkelt da bestemors sjokoladekake skulle pyntes til felles bursdagsfest for disse tre skjønne guttene! Vi kjørte på med masse lureri inni kaken, og maskiner og haugevis av godis på toppen!

unnamed.jpgcHer ser du hvordan vi lagde små rom i den ferdistekte, avkjølte kaken. Der puttet gutta ned forskjellig godteri. Eksempel: bare røde nonstop, eller bare gule, lakris, karameller, seigmenner, gebiss (godteri), og en rar smokk med tenner til lillebror!

Vi la den kakebiten vi skar ut, oppå godteriet og helte glasuren over tilslutt. Da ble det små dumper der det ligger gjemt noe under. Det er sånn det er på en arbeidsplass, litt humper og dumper!

Gravemaskinen lot vi lage hull i kaken, og ved siden av ligger en liten haug med kakesmuler!

Marshmallows skal forestille høyballer!

 

Her kommer oppskriften!

150 gr smør
7,5 dl kefir
5 dl sukker
1ss natron
3 egg (Kan sløyfes hvis du vil ha den eggefri)
2 dl Oboy-pulver
1 liter hvetemel (Du kan bruke fint, glutenfritt mel)
Smelt og avkjøl smøret litt og ha i kefir.
Bland alle ingrediensene godt sammen.
Hell deigen i en stor langpanne som er dekket med bakepapir.
Stekes på 200 grader C i 25-30 min
Avkjøl kaken på rist.

Glasur:
200 gr smør
8 ss Oboy-pulver
6 ts vaniljesukker
ca 1 pk melis
Du kan tilsette litt melk hvis den blir for tykk.
(Jeg tilsatte 1 egg og litt fløte)

Smelt smøret og bland inn ingrediensene.
Juster eventuelt med fløte eller melk hvis den er for tykk.
Hvis du rører et egg i glasuren, blir den blank og fin!
unnamed.jpgb                                                                        Kreative gutter har virkelig lesset på!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*