Laks med stuede grønnsaker

Stuede grønnsaker:
Ca 60 gr smør/margarin
1 dl fibramel eller vanl hvetemel
7-8 dl melk
Ca 3/4 ts salt
Ca 1/2 ts pepper
Litt revet muskat
1 pose frossen lapskausblanding
Smelt smøret og rør i melet. Spe med halvparten av melken. Rør godt så det ikke blir klumper. Kok opp og tilsett mer melk. Smak til med muskat, salt og pepper. Når det koker tilsetter du de frosne grønnsakene. Rør og pass på så det ikke svir seg i bunn. La det koke 5-7 min. Hvis den blir tykk, så spe med mer melk.
Husk å smake og juster med ev mer krydder. Tips! Skvis litt sitron i sausen.

 

Beregn 150-200 gr laks til hver person. (Fisken på bildet veger 200gr.)

Ha på salt, pepper og revet sitronskall (Det gule)
Stek laksen i smør og litt olje i stekepannen. Pynt gjerne med sitron og litt urter. En lettvint og sunn middag som er rask å lage!

IMG_0720

Tips! Fibramel er mye sunnere enn hvetemel, fordi det er masse fiber i det. Perfekt å bruke i pizzabunn og kaker:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*