Rabarbra er smak av sommer, sol, skrubbsår og herlig barndom🌼🌸🦋☀️

LYKKEN var når vi som barn fikk en rød  rabarbrastilk og et eggeglass fylt med sukker! Vi duppet stilken i sukkeret og nøt smaken av surt og søtt😄🥰 Vi ble helt salige🤗💖 Gode minner🥰

Her skal du få oppskrift på rå rabarbrasaft og deilig syltetøy. Har du aldri laget rå saft før? Følg oppskriften og se hvor utrolig enkelt det er!

Denne oppskriften kan du med fordel også bruke til rips, blåbær, jordbær og bringebær.

RÅ RABARBRASAFT:

1,5 kg rabarbra

3 liter kaldt vann

1 pk sitronsyre (vinsyre kan også brukes)

1/2 kg sukker til hver liter silt saft

Start med å vaske rabarbrastilkene godt. De skal ikke skrelles. Kun fjerne blad og det nederste ved roten.

Skjær stilkene i biter og legg de i en ren bøtte eller en stor bolle. Fyll på kaldt vann og sitronsyre eller vinsyre. Dekk til og settes kaldt i 2 døgn.

Etter to dager siles saften gjennom et dørslag.
Mål opp den ferdig silte saften. For hver liter sur saft, tilsetter du 1/2 kg sukker. Rør godt. La den stå på benken og rør av og til, til alt sukkeret er oppløst. Nå er saften ferdig! Så enkelt og så godt! Legg merke til den nydelige fargen på saften. Fargen blir svakere når den blandes med vann. Det kan være lurt å fryse den om du ikke skal bruke den i nærmeste framtid. Står den kaldt, er den holdbar en god stund, dvs noen uker.
Tips: Koselig gave å gi bort!
Deilig smak av sommer☀️🥰🌸🌼🦋

RABARBRASYLTETØY

RABARBRASYLTETØY OPPSKRIFT:

800 gr rabarbra ferdig vasket og renset

500 gr sukker

Ca 1/2 pk syltepulver

1,5 dl vann

Hvis stilkene er veldig grove, så kan du ta av de ytterste «trådene». Husk at rabarbra er aller best før St.Hans.

Skjær rabarbrastilkene i små biter og legg de i en kjele sammen med vannet. Kokes forsiktig, dvs ikke alt for høy varme i ca 10 -12 min. Bland syltepulver med sukker og ha det i kjelen. Kokes i et par min til sukkeret er oppløst. Tøm over på rene glass, eller avkjøl syltetøyet og ha det i frysebeger og deretter i frysen.

Rabarbrasyltetøy og nystekte rundstykker blir aldri feil😁

Dette syltetøyet er friskt og helt nydelig.

TIPS:Du kan tilsette en stk hel kanelstang mens du koker rabarbraen, hvis du liker smak av kanel. Fjern den når syltetøyet er ferdig kokt. Eller du kan tilsette litt vaniljesukker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*