Jeg minnes…
Den gang jeg var barn! Mamma lagde sukkerflesk til jul! Det var nammenam for en søtmoms som meg:))
Nå har jeg sjøl laget sånne søte, kjempegode herligheter! Og ikke minst, de er veldig enkle å lage!
Her er oppskrift på grønne biter:
1 dl vann
1/2 dl eplejuice
1 dl sukker
2 pk kiwigelè
6 plater gelatin
Sukker til å rulle dem i.
Oppskrift på orange biter:
1 dl vann
1/2 dl appelsinjuice
1 dl sukker
2 pk appelsingelè
6 plater gelatin
Sukker til å rulle dem i.
Oppskrift på røde biter:
1 dl vann
1/2 dl eplejuice eller rød saft
1 dl sukker
2 pk bringebærgelè
6 plater gelatin
Sukker til å rulle dem i.
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann, ca 5 min.
Kok opp vann, juice og sukker og rør til sukkeret er smeltet.
Ta kjelen av varmen og tøm i gelèpulver og den myke gelatinen. Rør til alt er oppløst. Kan hende kjelen må litt inn på platen en liten stund, men det må ikke koke!
Helles i en form som er kledt med bakepapir. Jeg tok litt olje på kjøkkenpapir og strøk over bakepapiret. Da løsnet det veldig greit!
Jeg lot det stå på benken over natten.
Klippes i biter og vendes i sukker. Oppbevares i tett boks og la de stå kaldt.
Disse gleder jeg meg til å lage! :))
Takk for at du deler, Esther😋 Du er så flink og kreativ! :))
Klem Hege
Tusen takk for oppmuntrende ord Hege😋👍🏼
Stemmer vannmengden til så mye gele og gelentin? 😊
Hei Hilde!
Ja det stemmer😉
Hilsen Bestemor Esther
Hei.
Skal de stå romtemperert når de er ferdige med sukker?
Hilsen Jorunn