«Syndens Hule»

Hvorfor denne kaken har navnet «Syndens Hule», vet jeg ikke, men uansett, her er det er lov å la seg friste! Den er nemlig såå god!

image

Her er oppskriften:
4 eggehviter
160 gr melis
160 gr mandler
1/2 ts bakepulver

Mal mandlene eller kjør de i en foodprosessor.
Stivpisk eggehvitene sammen med melis.
Rør mandler og bakepulver sammen med marengsen.
Fordel røren i to kakeformer à 24 cm eller lag en stor bunn i langpanne (Ikke lag den for tynn) og del den i to midt på når den er stekt. Husk bakepapir i bunn.

Stekes på 160 grader i ca 30 min.
Avkjøles.

Gul krem:
4 eggeplommer
1 dl fløte
100 gram sukker
1 ts vaniljesukker
150 gr meierismør
1 pose stenfrie svisker (Kan sløyfes hvis du ikke liker svisker, men i denne kaken er det sinnsykt godt:))

Ha alle ingrediensene unntatt sviskene, i en tykkbunnet kjele. Gis et oppkok. Husk å røre hele tiden. Tilsett sviskene i den varme kremen og avkjøl den.

Firkløverkrem:
1/2 kopp sukker
1/2 kopp fløte
100 gram firkløversjokolade
50 gram meierismør
Kok opp sukker og fløte. Ta kjelen vekk fra platen og tilsett sjokolade og smør. Sett til avkjøling.

Montering:
Hvis du har stekt bunnen i en langpanne, så del den i to så du får to rektangulære biter.
Den ene bunnen legges på et fat og dekkes med gul krem. Sett den gjerne i fryseren en liten stund så kremen ikke renner utenfor.
Legg så den andre bunnen oppå (bunnen med den gule kremen) og smør sjokoladekremen utover. Avkjøles.

Pisk 3 dl krem sammen med 1 ss sukker og pynt kaken.

Nytes med nykokt kaffe!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*