Trolldeig i ny drakt!

Oppskrift på trolldeig:

2 kopper mel

1 kopp salt

1 kopp vann

litt zalo

Bland ingrediensene til en god deig. Du kan bytte ut zalo med olje, men zalo gir en god og smidig deig.

Tips! Tilsett konditorfarge i deigen. ( Konditorpaste er best, for den gir god farge)

Hvis deigen er litt klissete, så tilsett litt mer mel. Figurene stekes på 70-80 grader  til de er gjennomtørket. Det går noen timer, men det er avhengig av tykkelsen på figurene.

Figurene på treet under er ikke stekt. De blir hengende til de faller ned, eller til et dyr tror det er saltstein😄👍🏼

Gå på tur og plukk blader, strå og frø. Se på bildene under og la deg inspirere! Blomster kan kjevles på trolldeigen. Ikke press for hardt. Stek med blomstene på.

En annen teknikk er å kjevle for eksempel strå eller litt av en heklet duk på deigen, sånn at du får fram et fint mønster. Og så fjerne det før steking. Du ser eksempler under. Hjertene er  stukket ut med pepperkakehjerter/ former. Tre på perler og se så fint det blir!

På det nederste bildet kan du tydelig se at barna har hatt det gøy! De elsker å være kreative. Her kan de utfolde seg med trolldeig som nesten ikke koster noen ting og spe på med gratis og helt naturlige skatter fra naturen🌻🤗

Husk å ta vare på barna, for de skal vare lenge!

Nyt høsten og dagen idag🌻🌞🍂🌾

Se så stilig teknikk! Det ser det ut som det er strikket! Lag en tynn og fin pølse rundt som en ramme eller kant. Her er det laget små hull og sydd på en knapp. Kun fantasien som setter grenser!
Trill tynne pølser og tvinn de to og to sammen. Bøy de som på bildet. Legg de tett i tett, side om side. Stikk ut for eksempel et hjerte som her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*