Vestafrikansk peanøttsuppe med stablebrød

imageHver gang jeg skal ha syklubb, så tenker jeg: Hmmmm, hva skal jeg servere? Jeg vil gjerne prøve noe nytt, men det må ikke ta for lang tid! Og så må det selvsagt være godt☺️😋

Her er min meny fra siste syklubb. Jeg må innrømme at jeg var litt spent, men det falt heldigvis i smak! Denne suppen er glutenfri, vegetarisk og veldig sunn! Med deilig nystekt stablebrød med urter og sitron ved siden av, ja det anbefales å prøve!

Til kaffen ble det en deilig iskake med marinerte bær. Oppskrift finner du under. Velbekomme!

Vestafrikansk peanøttsuppe:

4 pers.
2 rødløk
4 hvitløksfedd el 1 kinesisk hvitløk
1/2-1 rød chili (du velger hvor sterk du vil ha den)
2 ss finhakket ingefær
2 ss olje
1 ts kanel
1 ts paprikapulver
5 ss peanøttsmør
2 ss tomatpure
1 stor søtpotet kuttes i små biter
1 bx hermetiske tomater
1 bx kokosmelk (fet type)
5 dl grønnsaksbuljong (1 terning og vann)
100 gram spinat
1 lime og gjerne litt sitron
Salt og pepper
Hele peanøtter til topping
Frisk koreander til pynt

Ev creme fraiche til pynt


Stek løk, hvitløk,chili og ingefær i 5 min i oljen. Ha det over i kjelen og tilsett kanel, paprikapulver og peanøttsmør.

Stek tomatpure og søtpotet i noen min i olje.

Ha det over i kjele sammen med hermetiske tomater, kokosmelk og buljongkraft.

Tilsett saft av lime og ca en halv sitron, salt og pepper. Prøv deg fram. Start med en liten ts salt og en halv ts pepper. Juster smaken. Jeg tilsatte også en dæsj soyasaus. Pass på at den er glutenfri, dersom retten skal være det!

La suppen koke 20-25 min og tilsett spinat helt til slutt. Den skal kun koke et par min. Spe med vann hvis den blr for tykk.

Ved servering, øser du suppe i pene, dype talerkner, ha over ca en ss creme fraiche litt hele peanøtter og koreanderblad.

Jeg serverte stablebrød til, men ris er også godt!

4 kommentarer til «Vestafrikansk peanøttsuppe med stablebrød»

  1. Hei igjen 👍
    Skal lage 17. Mai pynt med små barn
    Kan du hjelpe meg med noen ideer????
    God helg til deg og dine ☀️🎈

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*