Nattverden – Det siste måltidet

Nattverden webHei, jeg er flua Harry. En helt vanlig flue, men jeg er veldig nysgjerrig. Det som er så innmari kult, det er at jeg kan være nesten hvor som helst. Jeg har jo vinger og så kan jeg gå oppover og nedover veggen! Til og med så kan jeg gå opp ned i taket! Kan du det? Hvis noen hvisker, så flyr jeg bare nærmere og da hører jeg alt dem sier! Hihi…
Det er lurt!

Flue_imagelargeNå er jeg i et rom i 2. etasje i et hus i Jerusalem. For å bli med dit, må du gå inn i en tidsmaskin og stille den 2000 år tilbake i tid hvis du skjønner! Hvis du ikke har en sånn tidsmaskin, så kan jeg fortelle hva jeg ser og hører. Jeg tror nemlig at dette blir superspennende!

For noen dager siden, kom nemlig Jesus ridende på et esel inn til byen! Menneskene ropte at han var konge og de vinket med palmegrener og la både palmeblader og klær på bakken der han red. Noen av de viktige mennene i byen likte ikke dette. De var sinte på Jesus. Det er merkelig at de kunne bli sinte på Jesus som var så snill mot alle! Og vet du hva de planlegger? De vil drepe Jesus! Stakkars snille Jesus! Jeg har lyst til å fly bort til han og si det…

Men hysj! Nå kommer de! En, to, tre fire, fem… det er tolv menn her og Jesus da! Det blir vel tretten til sammen det?

Det ser ut som de er i godt humør. Nå har to damer satt fram masse deilig mat. Jeg håper de sparer igjen noen deilige smuler til meg! Forresten, jeg flyr ned og smaker nå! Deilig ferskt brød! Masse kokte egg, tomater, agurk, oliven, lammekjøtt og jordbær! I glassene er det rød saft! Jeg må smake.. æsj, det var surt! Sikkert det de voksne kaller vin. Nei, saft er bedre gitt!

Men i alle fluedager, hva skjer’a? Jesus da! Du skal vel ikke vaske de møkkete tåfisene til disiplene? Det er jo tjenere som vasker beina på folk før de skal spise! Du Jesus har vel ikke blitt en tjener? Du er jo Herre og Mester! Jeg må fly bort og kjenne på panna til Jesus om han har feber! Oj, nå sier Peter noe!

”Jesus, du har vel ikke tenkt å vaske føttene mine?”

”Jo det har jeg”, svarer Jesus.
Peter kikker ned på de møkkete tærne sine, og trekker beina til seg.
”Aldri i livet”, sier Peter. ”Du skal ikke være min tjener. Det er bedre at jeg vasker bena dine!”
Men Jesus gir seg ikke og vasker beina til Peter.

Han ville lære disiplene hvor viktig det er at vi er snille og at vi tar vare på hverandre! Han ville at vi skal tjene hverandre og være glad i hverandre, på samme måte som Jesus er glad i oss.

Nå er alle mennene rene og det lukter jammen både såpe, lammekjøtt og nybakt brød her! Det ser ut som de koser seg sammen! De spiser, ler og har det så fint!

Men hysj! Jesus plinger på glasset sitt. Det blir helt stille. Skal han holde tale kanskje?

”Dette er siste gang vi spiser kveldsmat sammen”, sier Han. Hva for noe? Siste gang vi spiser kveldsmat sammen? Jeg må fly og sette meg på hodet til Jesus tenkte flua Harry og fløy ned i håret Hans.

Jødene vil snart drepe meg, sier Jesus mens han ser på vennene sine.

Nå tar Han et stykke brød og deler det opp. Han gir en bit til hver av disiplene sine.

”Vær så god, dette brødet er meg”, sier Han. ”Det er min kropp. Det er mitt liv. Ta det og spis det.”

Nå løfter Han et beger med vin. Han takker Gud igjen og gir begeret til disiplene sine:
”Vær så god, dette er mitt blod. Det er styrken i mitt liv. Ta det, og drikk det.

Så rart, tenker Harry. Men Jesus sier noe mer…

”På den måten får dere bli en del av det jeg er og alt det jeg gjør – mitt liv, min død, og at jeg står opp fra de døde. Alt det slemme dere gjør, vil Gud tilgi!”

Amen tenker Harry og tar en dobbel salto over hodet på Jesus! Men dette skjønner jeg ikke helt! Skal vi liksom spise kroppen til Jesus og drikke blodet Hans? Jeg som er ei flue syntes at det kan bli et deilig måltid. Men mennesker spiser jo ikke mennesker! Og de drikker jo ikke menneskeblod? Nå sier Jesus noe mer! Hysj…

Okei! Nå tror jeg at jeg skjønner litt mer! Han sier at Han skal dø i stedet for menneskene. Vi har jo alle gjort så mange dumme ting. Gud hater synd, og for at vi skal få tilgivelse, så sier Jesus nå at Han vil ta straffen på seg! Fordi han er så kjempekjempeglad i menneskene! Jeg håper Han gjør det for min skyld også tenker Harry.

For at dere alle skal huske på at jeg har tatt straffen på meg ved at jeg skal dø, så skal dere ta en bit brød og drikke litt vin eller saft. Når dere gjør det, så er det et bevis på at dere har fått tilgivelse fra Gud! Det er nattverd!

”Du kan vel ikke tilgi alt?” det er Peter som spør. Jo da svarer Jesus. Hvis du er lei deg for noe du har sagt eller gjort, så setter Gud en strek over det onde. Men for at det skal la seg gjøre, må jeg dø snart. Jeg dør for deres skyld, sier Jesus.

”Jeg vet at en av dere vil forråde og svikte meg,” sier Han. Nå ser alle mennene på Jesus og kremter mens de snakker. ”Det er vel ikke meg?” sier de.

”Det er han som dypper brødet sitt i olivenolje sammen med meg”, sier Jesus. Han vet visst hvem det er. Det er Judas, han som hadde fått 30 sølvpenger av prestene fordi han skulle hjelpe dem med å fange Jesus. Judas reiser seg og går. Han visste at det var han Jesus mente.

I natt vil dere alle svikte meg, sier Jesus plutselig. Peter rister på hodet sitt. ”Selv om alle de andre svikter, så vil jeg aldri svikte deg!” ”Det tror du nå ja, sier Jesus. ”I morgen tidlig, før hanen galer, vil du allerede ha sagt tre ganger at du ikke kjenner meg! Peter tror visst ikke noe på akkurat det. Han er jo så glad i Jesus!

”Som jeg har fortalt dere, skal jeg snart dø, men dere må ikke bli lei dere! Husk at jeg blir levende igjen etter tre dager!”

Alle mennene rundt bordet ser så alvorlige ut. De tenker nok på det de har fått høre i kveld. Det er vanskelig å tenke på at Guds sønn virkelig kunne dø!

Flua Harry setter seg på lysestaken på bordet rett foran Jesus. Han ser inn i de snille øynene Hans. Du er en merkelig mann, tenker Harry. Hvorfor gjemmer du deg ikke, sånn at ingen finner deg? Sånn at du kan slippe å dø? Men så husker han på det som Jesus sa. At han ville gjøre det fordi Han var så glad i menneskene! Jesus du er GULL tenker Harry! Ingen som du!

image

Fortsettelse følger…

 

2 kommentarer til «Nattverden – Det siste måltidet»

  1. For en fantastisk måte å fortelle påske budskapet til barn.
    Du er helt konge du også bestemor Ester.
    Takk, heldig de barna som har deg i livet sitt.
    Stå på.
    Håper du får mye tilbake 👍

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*