Påskeandakt

1674473-12-1364695551898 Hei du! Jeg er flua Harry! Har du hørt om meg før kanskje? Jeg har en bitteliten tidsmaskin som heter ”The Bible”, og det jeg syntes er mest spennende, er å reise ca 2000 år tilbake i tid. Den gang Jesus gikk her på jorda. Helt utrolig spennende, så mye som skjedde på den tiden! Har du en sånn tidsmaskin? Hvis ikke, så kan jeg fortelle noe av det jeg har sett!

Sist jeg var der, så jeg da Jesus red på et esel inn i Jerusalem! Folk ville at han skulle bli kongen deres! De la palmeblader og klær på bakken og ropte ”Hurra for kongen”! Men da de skjønte at Jesus ikke ville jage romerne ut av landet, så ble de så sinte på Jesus. Da ville de drepe han. Tenk på det da, at de ville ta livet av verdens snilleste mann!

Jeg var også i det huset der Jesus spiste kveldsmat sammen med disiplene sine for siste gang! Da Jesus delte ut brødbiter og vin til disiplene sine, og sa at det var nattverden. De skulle tenke på at Jesus skulle dø på korset og bli levende igjen etter tre dager!

Det er veldig spennende å være flue! Ikke for det, jeg har jo aldri vært noe annet. Men hvis jeg for eksempel hadde vært ei ku, så kunne jeg jo ikke sittet på hodet til Jesus og lyttet til det han sier! Det hadde faktisk sett ganske dumt ut! Og hvis jeg hadde vært en fisk, så kunne jeg ikke fulgt med Jesus og vennene hans. Av og til er det noen som slår etter meg, men jeg er så rask at ingen har klart å slå meg i hjel enda i alle fall!

Det har skjedd så mye siden Jesus og vennene var samlet kan du tro! Jeg har flydd fra det ene stedet til det andre! Etter kveldsmaten gikk Jesus og disiplene inn i en fin hage. Det var mørkt og jeg hørte at Jesus ba til Gud. Det virket som han var lei seg, og han ville at disiplene skulle be sammen med han. Men jeg hørte hvordan de snorket, så Jesus følte seg nok litt alene!

Plutselig så jeg at det kom soldater og flere prester. De hadde med seg stokker og tau, for de skulle fange Jesus! Da våknet disiplene og gikk bort til Jesus. Jeg fløy bort til et tre like ved, for dette var spennende!

Der er Judas! Han som fikk 30 sølvpenger av prestene for å hjelpe dem med å finne Jesus. Plutselig går han bort og kysser Jesus! Da skjønte soldatene hvem som var Jesus. Judas hadde nemlig sagt til dem, at han skulle kysse Jesus på kinnet. Da var det et tegn på at det var han de skulle ta til fange! En av disiplene ble så sint at han hugget et øre av en av mennene, men Jesus sa ”stopp og legg ned sverdene! ”

Men i alle fluedager, hva skjer’a? Jeg ser at Jesus bøyer seg ned og tar øret i hånden sin. Hæ? Nå setter han øret på plass! Jeg flyr bort til mannen og tar en titt. Jepp, det øret ser jammen helt bra ut igjen! Så kult!

Ta det rolig, sier Jesus plutselig. Jeg blir med frivillig. Disiplene blir livredde så de løper av gårde! Bare Peter lister seg etter. Soldatene fører Jesus til prestenes leder, Kaifas. Jeg må fly litt fortere så de ikke blir borte for meg, tenker Harry. Dette er så skummelt og spennende!

Soldatene tar Jesus med inn i et rom. Utenfor har noen tent et bål og det er flere mennesker der. Oj, der ser jeg Peter, vennen til Jesus! Han setter seg ned ved bålet og varmer seg. Han ser redd ut! En tjenestejente går bort til han. Jeg flyr bort og setter meg på håret til Peter, så jeg hører hva de snakker om tenker Harry. ”Du er en av vennene til Jesus,” sier plutselig tjenestejenta og ser på Peter. ”Nei det er jeg ikke,” svarer han. Harry har lyst til å skrike høyt at Peter lyver, men ingen fluer kan skrike så høyt at menneskene kan høre dem. Hadde jeg bare vært en skravlepapegøye, tenker Harry mens han tar en baklengs salto. Da skulle jeg fortalt dem, ja!

En mann med langt, grått skjegg reiser seg og går bort til Peter. ”Du er venn med Jesus,” sier han mens han peker på Peter. ”Nei,” sier Peter igjen. ”Jeg kjenner ham ikke!” Harry blir helt rød i toppen! Peter da! Nå lyver du for andre gang! Bomber og granatepler, hva skjer’a?

Han som sitter ved siden av Peter, kikker bort på han. Harry krabber helt fram til hårluggen på Peter. ”Jo da,” sier han. Du var sammen med Jesus! Men Peter svarer: Nei, jeg skjønner ikke hva du snakker om?

Kykelikyyyyy! Det er den store, fine hanen som galer.
Da husker Peter hva Jesus hadde sagt tidligere den dagen. Før hanen galer, skal du ha fornektet meg tre ganger! Peter reiser seg og nå går han. Han gråter visst. Kanskje han føler at han har sviktet vennen sin? Peter er veldig lei seg.

Men hvor er Jesus? Harry finner rommet hvor Jesus er tatt til fange. Det er lurt å være liten og kan fly, tenker han mens han flyr inn gjennom vinduet og setter seg i taket rett over Jesus. Disse mennene juger, tenker Harry. Jeg vet at de har betalt folk for å si usanne ting om Jesus. Jesus er jo verdens snilleste mann. Han har ikke gjort noe galt. Men prestene ble sinte på Jesus fordi de trodde at han ville jage romerne ut av landet når han ble hyllet til konge. Det var den dagen han red på en eselfole inn i Jerusalem.

Jesus ville ikke jage romerne ut av landet sånn som jødene ønsket. Derfor ble de uvenner med han og nå vil de drepe han. Men det var keiserens utsending, Pontius Pilatus som var den eneste som kunne gi tillatelse til å drepe ham.

Pontius Pilatus snakket med Jesus, men fant ikke noen feil på han. Prestene fikk folkemengden med seg til å rope at de måtte korsfeste Jesus!

Pontius Pilatus kom da på noe kjempelurt. Det var en sånn skikk i landet, at før hver påske så kunne de slippe en fange fri. Derfor gikk han og hentet den verste morderen og forbryteren som satt i fengselet. Han het Barabbas. Nå stod Jesus på den ene siden og Barabbas på den andre siden av Pontius Pilatus. Hvem skal jeg slippe fri? Ropte han og var helt sikker på at folket på plassen ville svare Jesus. Men i stedet ropte de: Slipp Barabbas fri! La Barabbas gå!

Vil dere virkelig at jeg skal slippe denne farlige forbryteren fri? Ropte han en gang til. Ja! Ropte folket. Men hva skal jeg gjøre med Jesus da? Korsfest han! Ropte folket.

Pontius Pilatus ble lei seg, men måtte gjøre det folket sa. For å vise folkene at han ikke ville ha skylden for at Jesus måtte dø, så vasket han hendene sine.

Stakkars, snille og uskyldige Jesus, tenker Harry mens han flyr rundt seg sjøl. De slemme menneskene sier at Jesus må bære korset sitt helt opp til Golgata. Harry flyr helt bort til Jesus fordi han tenker at han vil hjelpe Jesus med å bære det tunge korset. Han setter seg under korset sånn at han står opp ned. Uff dette var tungt, tenker han. Han prøver å bevege de små fluevingene sånn at det kanskje blir lettere for Jesus. Men hva skjer nå? Jesus orker ikke å bære korset lenger. Han ramler sammen stakkars. Nå tvinger de en annen mann til å bære korset resten av vegen.

Det som skjer nå, orker ikke Harry å se på. Dette er alt for vondt og vanskelig. Tenk at noen kan være så slemme å henge Jesus på korset! Det er to røvere også som blir hengt, en på hver side av Jesus. Hysj, jeg hører de sier noe, tenker Harry og så flyr han bort likevel. Han er en veldig nysgjerrig flue!

Den ene røveren håner Jesus. Han sier stygge ting til ham. Den andre røveren sier til Jesus: tenk på meg når du kommer til Paradis! ”Sannelig skal du få bli med meg dit,” svarer Jesus. Han har det veldig vondt nå. På korset hans står det at han er Jødenes konge! På hodet hans har de satt en tornekrone med spisse torner. Blod renner nedover ansiktet hans. Flere av menneskene roper stygge ord til ham. Andre står og gråter og er veldig lei seg!

En soldat gir ham noe å drikke, men det er sur eddik og da snur Jesus ansiktet vekk. Plutselig blir det mørkt, selv om det er midt på dagen. Fuglene slutter å synge. Jorden rister. Da roper Jesus: ”Det er fullbrakt!” Og så dør Jesus.

En av de romerske soldatene så forskrekket på det som skjedde og sa:
Å nei, Jesus var virkelig Guds sønn!

En rik mann tar den døde kroppen til Jesus og steller ham. Han legger Jesus i en grav som er hugget inn i fjellet. En stor stein blir lagt foran åpningen. Flere soldater holder vakt ved graven, så de skulle være helt sikre på at ingen skulle ta den døde kroppen.

Jesus hadde jo selv fortalt dem at han skulle bli levende igjen etter tre dager. De som hadde drept Jesus tok ingen sjanser. Derfor passer soldatene graven.

Den tredje dagen, tidlig søndag morgen, kom Maria Magdalena og to andre kvinner til graven. De var så lei seg fordi Jesus var død. De hadde med seg en deilig salve som luktet godt. Den skulle de smøre på den døde kroppen til Jesus. Men hvordan skulle de klare å få vekk den store steinen som lå foran graven?

Da de kom fram, var steinen borte! Det sitter en engel ved graven og soldatene ligger på bakken og sover! Nå sier engelen noe: ”Frykt ikke! Jeg vet at dere søker Jesus, han som ble korsfestet. Han er ikke her. Han har blitt levende igjen! Skynd dere å gå og fortell disiplene hans, at han har stått opp fra de døde!”

Da disiplene fikk høre dette, skyndte Peter og Johannes seg til graven. De gikk inn i graven, men der lå bare tøyet som Jesus var pakket inn i, helt urørt! Da husket de at Jesus hadde sagt at han skulle bli levende igjen etter tre dager! De løp tilbake til de andre disiplene for å fortelle den glade nyheten!

Plutselig våknet flua Harry. Han hadde visst sovet en stund. Åh, hvor er jeg? Hva har skjedd, tenkte han? Oj der står Maria Magdalena og gråter! Harry flyr bort til henne, men hun er full av sorg så hun merker det ikke.

Maria Magdalena ble stående og gråte. Hvor er du Jesus? Jeg savner deg!

Plutselig hører hun en stemme bak seg. Maria, hvorfor gråter du? Maria Magdalena trodde det var gartneren, og svarer: Det er noen som har fjernet Jesus fra graven! Da hun snur seg, ser hun inn i øynene på Jesus! Hun blir så glad. Jesus, er det virkelig deg? Ja svarer Jesus, men jeg skal snart opp til min far i himmelen!

Tenk at Jesus har blitt levende igjen! Harry flyr inn i graven for å se om det stemmer. Hm, dette er rart, tenker han og flyr ut i hagen igjen. Han lander på en nydelig rød rose som lukter så godt. Jammen har det skjedd mye her, tenker han mens han gnir de tynne beina sine på rosebladene. Han ler, for det kiler på de bitte små fluebeina!

Men nå vet jeg hvorfor vi feirer påske, tenker Harry. Først døde Jesus. Så ble han begravd. Nå er graven tom! Jesus er ikke der! Han lever!

Jippi! For en lykkelig slutt på en forferdelig spennende historie. Nå flyr jeg inn i tidsmaskinen min igjen, for nå vil jeg tilbake til 2023! Vi snakkes !

GOD PÅSKE:)
IMG_5010

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*