Palmesøndag! Andakt for barn

Jesus reiser til Jerusalem 

Jesus ville til Jerusalem for å feire påske sammen med disiplene sine.image

Når han kom til Oljeberget, stanset han og sa til to av dem:

Jeg trenger et esel! Gå inn i byen. Der skal dere finne en eselfole som står bundet og som ingen har ridd på før. Løs den og ta den med hit til meg!

Unnskyld, men skal vi stjele et dyr?

Jesus svarte: hvis noen spør, skal dere svare: Herren har bruk for den!

Disiplene forstod ikke noe, men dro inn til byen og der fant de en eselfole som stod bundet til et tre. De løsnet opp tauet, men akkurat da de skulle trekke eselet med seg, hørte de bondens stemme. Hei der, hvor har dere tenkt dere med eselet mitt?

Da svarte disiplene det som Jesus hadde sagt: Herren har bruk for det, men vil sende det tilbake etterpå!

Jasså, svarte bonden og nikket. Da er det i orden!

Hva tror dere eselfolen tenkte når den stod bundet til det treet? Kanskje den tenkte at det er såå kjedelig å stå bundet fast til dette treet her. Mamma og pappaesel fikk bli med på markedet i dag, men jeg fikk ikke lov å bli med. De sier at jeg må vente til jeg blir stor. At jeg må lære masse regler først. Jeg må lære å oppføre meg ordentlig. Jeg er visst alt for vill og nysgjerrig. Æsj, jeg skulle ønske at noen hadde bruk for lille meg. Men her står jeg med et tykt grått tau rundt halsen. Bundet fast til et digert tre. De store eslene lo av meg og ertet meg fordi jeg ikke fikk lov å bli med på markedet i dag. Haha knegget de mens de stolt gikk forbi meg. Ingen kan visst bruke lille ville, nysgjerrige og ubrukelige meg… Men, men hva skjer a??? Nå kom det to sterke menn som løsnet tauet fra treet, og de forteller bonden at Herren har bruk for meg!

Hvilken Herre er det som har bruk for en som meg, tenkte det lille eselet. Ingen har lært meg lover og regler enda. Alle sier at jeg er for liten eller for ung. Men her er det en Herre som har bruk for meg! Jippi og masse gode knegg! Herren har bruk for meg! Yes!!!

Den Herren som hadde bruk for det lille eselet, det var Jesus! Han bryr seg nemlig om de som ingen andre bryr seg om. Han stolte på det lille eselet selv om det ikke kunne så mange regler og sånt!

Da Jesus så eselet, så satt han seg på det og red inn i Jerusalem. Når menneskene oppdaget hvem som kom ridende, så samlet folk seg sammen og begynte å rope, synge og hylle Gud for alle de uforklarlige miraklene Jesus hadde gjort!

Det lille eselet følte seg plutselig så stolt! Tenk at jeg kan bære selveste Jesus! Jeg håper at alle esler i hele verden kan se meg nå! Jeg er viktig for Jesus. Han stoler på meg og har bruk for meg! Hiihaaa!!! Knegget han og løftet bakbeina så Jesus holdt på å falle av!

Leve kongen! Vi ærer deg som er sendt av Herren! Jublet de. Gud har sluttet fred med oss! Ære til Gud i det høye!

Folk la palmegreiner og kappene sine på vegen der Jesus red, og mange vinket med palmeblader!

Jesus kommer, Jesus kommer! Lød det i gatene. En gammel kone lurte på hva som skjedde. Vår nye konge er på veg, sa en mann begeistret. Det er Guds sønn, han som helbreder syke, hjelper de fattige og vekker de døde til live igjen! Andre ropte at Jesus skulle befri jødene fra de slemme romerne.

Bli med! Ropte folk i munnen på hverandre og viftet med palmebladene sine.

Da Jesus kom fram til tempelet, så gikk det ikke så bra. Prestene var rasende på Jesus og de skjelte han ut. Disiplene dine sier at du er Israels konge! Be dem å holde opp med å si sånt tull med en gang! Men Jesus svarte: det kan jeg ikke.

Tenk at Jesus kaller seg for Guds sønn, sa jødenes ledere sinte til hverandre. Hva skal vi gjøre med han?

Vi dreper han, nå med en gang! Ropte en prest og slo hardt i bordet. Å nei, det går ikke sa en annen. Vi risikerer at folk blir rasende! Skal man drepe Jesus, må man være lur som en rev!

Mens de la skumle planer, banket det plutselig hardt på den store døren til tempelet. Det var Judas, en av Jesu beste venner.

Hva vil dere gi meg hvis jeg hjelper dere med å fange Jesus? Du kan få 30 ekte sølvpenger, svarte en av prestene. Avtale, svarte Judas. Med en stor pose penger i hånden gikk han hjem. Nå ventet han på det rette øyeblikket for å lure Jesus.

Fortsettelse følger!

7 kommentarer til «Palmesøndag! Andakt for barn»

  1. Tusen takk for oppmuntrende ord Lillian😆😘💝🐣
   Forts heter «Nattverden, det siste måltidet» og den siste heter «påskeandakt».
   De ligger i gal rekkefølge under kategori andakt😉 Det siste som postes legger seg øverst! Derfor blir det sånn😉

 1. Hei! Ser denne er skrevet for flere år siden, men den var kjempefin å lese for barn! Vi leste denne på palmesøndag nå i 2020, og lurer på om du kan gi oss link til fortsettelsen da vi ikke finner den! (det står «fortsettelse følger» men vi finner ikke fortsettelsen )
  På forhånd takk!
  Med ønske om en velsignet gid påske!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*