9. Desember

Julekake

image

1-1,1 kg hvetemel

6 dl lunken melk

1 egg

100 gr smør

1 ts salt

2 dl sukker

2 ts kardemomme

5 dl rosiner

1 pk gjær

1-2 pk sukat

Melk til pensling

Ha alt det tørre i en bolle utenom rosiner og sukat.

Bland i den lunkne melken og egget.

Kjør på lav hastighet. Skjær smøret i terninger og tilsett smør mens maskinen går og kjør videre i 5 min. Dekk bollen med plast.

Sett deigen til heving i 30 min på et lunt sted.

Tøm deigen på benken og tilsett rosiner og sukat. Del deigen i tre og kna og form til fine julekaker! Jeg brukte brødformer, men du kan selvsagt lage runde tradisjonelle  julekaker hvis du liker det bedre!

La kakene heve på et lunt sted i en time.  Pensle med melk. Stekes på 180 grader i 35 min. Bank på julekaka, og hvis du hører en hul lyd, er de ferdige. Ellers må de steke litt lengre. Legg et bakepapir over kakene hvis de blir mørke under stekingen.

Avkjøles på rist. Vent med å skjære i de til de er avkjølt🤗

Disse julekakene er kjempe, kjempegode! Særlig med godt smør og brunost eller hjemmelaget syltetøy!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*