Deilige, hjemmelagde karbonader og en uimotståelig After eight kake…

Av og til trenger en litt inspirasjon i matveien. Idag har svigers vært på middagsbesøk, og denne menyen koste vi oss med😄 Hjemmelagde karbonader med grønnsaker og nydelig saus, etterfulgt av en After eight kake til kaffen. Det er første gang jeg har bakt denne kaken, og jeg lyver ikke da jeg syntes den var himmelsk god! Oppskriften fant jeg på en dansk nettside. Har du lyst til å prøve sjøl, så får du oppskriftene her:

After eight kake

250 gr smør

300 gr sukker

4 egg

200 gr hvetemel

2 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

2 dl hakkede mandler

Toppfyll:

200 gr After eight sjokolade

1 dl melk eller blandet med litt fløte

400 gr melis

Sett komfyren på 200˚C. Kle en liten langpanne eller stor ildfast form med bakepapir. Min form var 20×30 cm.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Pisk inn eggene. Fortsett og piske en stund. Tilsett alt det tørre og rør det sammen. I oppskriften stod det at kaken skulle stekes i 12 min. Jeg måtte steke min kake i 25 min. Grunnen er nok at jeg brukte en litt mindre form i stedetfor langpanne. Velger du langpanne, blir kaken tynnere og dermed stekes den raskere. Prøv med en tynn pinne om den er stekt.

Toppfyllet: Varm melk eller fløteblandingen i en tykkbunnet kjele. Tilsett After eight og rør. Når sjokoladen har smeltet, tilsettes melis. Bland alt til den er jevn og uten klumper. Ha den på den avkjølte kaken.

Karbonader Ca 25 stk

4 pk karbonadedeig (á 400 gr)

2 dl fløte

2 dl vann

4 egg

3-4 strøkne ts salt

2 ts pepper

1-2 ts malt muskatnøtt

1 ts bakepulver

Kjør deigen i kjøkkenmaskin med salt. Bland deretter i alle ingrediensene og bland det sammen. Stek fine karbonader. De kan etterstekes i stekovnen på 175˚C, 10-15 min.

Saus

2 ss hel pepper varmes og ristes i tørr stekepanne en liten stund.

3 dl kremfløte (eller mer om du har)

4 ss soyasaus

1 -2 ts sennep (Jeg bruker den grove typen på glass)

4 ss creme fraiche

2 dl vann


Tøm kremfløte, soyasaus og sennep over pepperkornene. Pisk inn creme fraiche.

La sausen småkoke en god stund. Da blir den kjempegod! Tilsett en ørliten dråpe sukkerkulør hvis du vil ha litt farge på sausen. Den skal være lys. Smak på den om du trenger litt salt. Sil den gjennom et dørslag før servering.
Jeg serverer med masse stekt løk, grønnsaker, poteter, saus og tyttebærsyltetøy.
Da håper jeg det smaker!

Greit å bruke en «stamper» til å klemme karbonadedeig flate med!
Enkelt og veldig godt til hverdag og fest!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*