Kronprinsparet sier at salaten egner seg å servere varm eller kald, alene eller som tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling.
Varm stekovnen til 160 grader.
1-2 bokser hermetiske, sorte bønner(eller kidneybønner)
1 dl quinoa- Se pakningen hvordan de skal kokes
2 søtpoteter i terninger
1 rødløk, finhakket
1 gulrot, finhakket
1 rød paprika
150 gr bacon i små terninger stekes
1 mango
Frisk koreander
Spisskummin
salt og pepper
olivenolje
Ha alt i en ildfast form og bland inn litt olivenolje, salt, pepper, spisskummin og finhakket frisk koreander. Jeg brukte ca 1,5 ts salt, kvernet over pepper, og ca 1 ss spisskummin. Oljen skal smøre grønnsakene.
Bakes i ovn i ca 20 min. Jeg måtte la de stå lenger, men det kan hende jeg burde skjært søtpotetene i litt mindre terninger!
Når retten er ferdig stekt, skal mangoen legges i terninger på toppen.
På min quinoa står det at den skal skylles før koking. Den skal kokes i 15-20 min og saltes mot slutten av koketiden. 1 dl quionan gir 3 dl kokt. Jeg brukte sorte, men den finnes i forskjellige farger. Jeg kjøpte de på helsekostbutikk, men de selges bl a på Obs.
Quiona inneholder mye proteiner, sunt fett og mange mineraler.
KJEMPEGODT, VELBEKOMME!