Nøtteknekkebrød

IMG_2963Verdens beste nøtteknekkebrød!

Oppskrift
50 gr hakkede valnøtter
50 gr hakkede hasselnøtter
50 gr hakkede mandler
50 gr havregryn
50 gr linfrø
50 gr sesamfrø
50 gr solsikkefrø
1 ts salt
150 gr sammalt rug, grov
6-7 dl vann

Hvis du har foodprosessor, så er lurt å hakke nøtter og mandler i den. Bland sammen alle ingrediensene og la røren svelle i 10 min. Konsistensen skal være som en grøt, ikke for tykk. Fordel røren på to stekebrett med bakepapir. Lurt å smøre bakepapiret med litt olje eller smør. Hvis du syntes det er vanskelig å få jevnet det utover, så kan du ha et bakepapir over og kjevle det flatt. Fjern så det øverste papiret.

Stekes på 160 rader (varmluft). Stek begge brettene samtidig.
Etter 10 min tas brettene ut, og lag ruter med en pizzaskjærer eller kniv. Stek videre til de er gylne og sprø, ca 1 time og 10 min.

Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.

Nammmmm!

Tips!
Dersom du ønsker glutenfrie knekkebrød, så pass på at havregryna er glutenfrie. Rugmelet kan erstattes med glutenfritt mel. De blir vel så gode som de andre:)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*