Nydelig linsesuppe med lam og koriander

Nå er det sesong for lam, så derfor legger jeg ut denne oppskriften på nytt😄 Den er helt nydelig god! Velbekomme😊

Linsesuppe

Ca 600 gr lammekjøtt i strimler (eller mer)
2 ts salt
1ts pepper
3 ts malt spisskummen

Bland kjøttet  med salt, pepper og spisskummen og la det stå og trekke i 30 min. før du steker det i olje.

Nøytral olje til steking.
2 løk hakkes
2 båter hvitløk finhakkes
2 ss finhakket ingefær
2 gulerøtter i skiver eller små biter
2 ts chilipasta (eller frisk chili)
5 dl ferdig utbløtte grønne linser
2 bokser hakkede tomater
2 l vann
Hakket frisk koriander
Hakket frisk mynte (kan sløyfes)
2-3 stk hønsebuljong
1 boks fløte
Skvis over litt sitron

Gjør så her:

Stek kjøttet som har ligget og trekt inn krydderet.

Stek gulrøttene, ingefær og løk på middels varme til løken er gul og blank og gulrøttene skal ikke steke så lenge.

Alt blandes og kokes i 30 min. Smak om du må justere med litt salt eller krydder. Hvis den blir for tykk, kan du spe med vann.

Kan serveres med rundstykker, stablebrød (se link nedenfor) eller ris og salat:)

Velbekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*