LYKKEN var når vi som barn fikk en rød rabarbrastilk og et eggeglass fylt med sukker! Vi duppet stilken i sukkeret og nøt smaken av surt og søtt😄🥰 Vi ble helt salige🤗💖 Gode minner🥰
Her skal du få oppskrift på rå rabarbrasaft og deilig syltetøy. Har du aldri laget rå saft før? Følg oppskriften og se hvor utrolig enkelt det er!
Denne oppskriften kan du med fordel også bruke til rips, blåbær, jordbær og bringebær.
RÅ RABARBRASAFT:
1,5 kg rabarbra
3 liter kaldt vann
1 pk sitronsyre (vinsyre kan også brukes)
1/2 kg sukker til hver liter silt saft
RABARBRASYLTETØY
RABARBRASYLTETØY OPPSKRIFT:
800 gr rabarbra ferdig vasket og renset
500 gr sukker
Ca 1/2 pk syltepulver
1,5 dl vann
Hvis stilkene er veldig grove, så kan du ta av de ytterste «trådene». Husk at rabarbra er aller best før St.Hans.
Skjær rabarbrastilkene i små biter og legg de i en kjele sammen med vannet. Kokes forsiktig, dvs ikke alt for høy varme i ca 10 -12 min. Bland syltepulver med sukker og ha det i kjelen. Kokes i et par min til sukkeret er oppløst. Tøm over på rene glass, eller avkjøl syltetøyet og ha det i frysebeger og deretter i frysen.
Dette syltetøyet er friskt og helt nydelig.
TIPS:Du kan tilsette en stk hel kanelstang mens du koker rabarbraen, hvis du liker smak av kanel. Fjern den når syltetøyet er ferdig kokt. Eller du kan tilsette litt vaniljesukker.