RISBOLLER

I morgen fyller godjenta vår Alma 6 år, og Bestemor har bakt masse risboller🥳💗 Det er lov å la seg friste! Glutenfrie er de også😉, og veldig gode!
Her kommer oppskriften som jeg fikk av nevøen min Roger, for mange år siden🥰 Den er jevnlig i bruk. Så altså, i min godt brukte og håndskrevne kokebok, står oppskriften på Rogers risbolle
r.

1 plate kokesjokolade
1/2 plate delfiafett
2 egg
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Puffet ris (ca 3/4 pose, men prøv deg fram)

Start med å smelte delfiafett på middels varme. Det må ikke koke. Brekk sjokoladen i mindre biter og la det smelte i fettet. Rør forsiktig så det blander seg. La det ikke bli for varmt! Avkjøles litt.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Hell sjokolade/fettblanding i en tynn stråle i eggedosisen mens du pisker. Bland i masse puffet ris. Legg boller/topper i muffinsformer eller på bakepapir med to spiseskjeer. Avkjøles. Jeg fikk ca 50 risboller av denne oppskriften.

Tips! De kan fryses. Pakk en eller to risboller i cellofan el plastfolie og knyt igjen på toppen med oransje bånd. Fint å gi bort på Halloween i stedet for godteri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*