Dette brødet passer veldig godt til deilige supper! Det er aller best når det serveres varmt og nystekt😋 Sett hele brødet på bordet og la gjestene bryte biter av det. Altså, det skal ikke skjæres opp😉
Stablebrød:
1/2 pakke gjær, gjerne tørrgjær
Ca 10 dl hvetemel
4 dl melk
1 egg
1,5 ts maldon salt
2 ss olivenolje
Bland det tørre. Rør melk og egg sammen og bland alt. Eltes 8-10 min.
Kjevles ut til et rektangel 30×40 cm.
FYLL:
7 ss smeltet meierismør
100 gr revet parmesanost
To never med friske urter. Jeg brukte koreander og oregano, men timian og basilikum er også veldig godt! Bruk det du liker!
Saft av en halv sitron og riv det gule ytterste skallet.
3 klyper maldonsalt
Pensle på smeltet smør. Strø på parmesan, urter og salt. Skvis sitronsaft over og fordel revet sitronskall.
Del deigen i 8 strimler. Legg remsene oppå hverandre og del de opp i 10 cm lengder. Lag små bunker med firkanter.
Legg bakepapir i en brødform. Så legger du stablene på høykant ned i formen. Strø gjerne litt parmesan på toppen.
Heves på et lunt sted i 45 min. Stekes ved 200 grader i ca 30-40 min.
Velbekomme!