Jeg minnes…
Den gang jeg var barn! Mamma lagde sukkerflesk til jul! Det var nammenam for en søtmoms som meg:))
Nå har jeg sjøl laget sånne søte, kjempegode herligheter! Og ikke minst, de er veldig enkle å lage!
Her er oppskrift på grønne biter:
1 dl vann
1/2 dl eplejuice
1 dl sukker
2 pk kiwigelè
6 plater gelatin
Sukker til å rulle dem i.
Oppskrift på orange biter:
1 dl vann
1/2 dl appelsinjuice
1 dl sukker
2 pk appelsingelè
6 plater gelatin
Sukker til å rulle dem i.
Oppskrift på røde biter:
1 dl vann
1/2 dl eplejuice eller rød saft
1 dl sukker
2 pk bringebærgelè
6 plater gelatin
Sukker til å rulle dem i.
Fremgangsmåte:
Legg gelatinplatene i kaldt vann, ca 5 min.
Kok opp vann, juice og sukker og rør til sukkeret er smeltet.
Ta kjelen av varmen og tøm i gelèpulver og den myke gelatinen. Rør til alt er oppløst. Kan hende kjelen må litt inn på platen en liten stund, men det må ikke koke!
Helles i en form som er kledt med bakepapir. Jeg tok litt olje på kjøkkenpapir og strøk over bakepapiret. Da løsnet det veldig greit!
Jeg lot det stå på benken over natten.
Klippes i biter og vendes i sukker. Oppbevares i tett boks og la de stå kaldt.
Disse gleder jeg meg til å lage! :))
Takk for at du deler, Esther😋 Du er så flink og kreativ! :))
Klem Hege
Tusen takk for oppmuntrende ord Hege😋👍🏼
Stemmer vannmengden til så mye gele og gelentin? 😊
Hei Hilde!
Ja det stemmer😉
Hilsen Bestemor Esther
Hei.
Skal de stå romtemperert når de er ferdige med sukker?
Hilsen Jorunn
Hvor stor form bruker du?
Hei Tor-Ivar!
Jeg mener at jeg brukte en tom isboks, eller en Tupperware boks som ikke er så stor. Ferdig sukkerflesk kan være ca en cm tykk, eller litt tykkere. Masse lykke til, de er supergode!
Julehilsen fra Bestemor Esther🎄🕯🌺