Mange barn liker å lage mat. Det er viktig at de får lov til å prøve seg, med litt hjelp fra en voksen. Jeg har laget en ny kategori som heter «Barnas middagstips». Her skal jeg legge ut oppskrifter som er enkle og gode.
Du syntes kanskje navnet på denne middagen er litt rar? Det er fordi jeg har knuste nudler rundt fisken. Det er kjempegodt og sprøtt!
Nuddelfisken:
1-2 torskefiletbiter uten skinn og bein pr. person
1 pk nudler (Jeg brukte eggenudler)
2 egg
1 ts salt
1/2 ts pepper
Smør og olje til steking
Tilbehør:
Poteter (Spør en voksen hvor mange dere trenger.)
Gulerøtter
2 ss sitron
1 ts sukker
1 pk Holandaisesaus (Se bruksanvisning på pakken)
Kruspersille til pynt hvis du vil.
Begynn med å vaske potetene.
Legg de i en kjele og fyll på vann sånn at det nesten dekker potetene. Ha i en ts salt hvis du vil. Når potetvannet koker, må du skru ned platen. La en voksen hjelpe deg. De må koke 20-30 min.
Del fiskefiletene i passe stykker, ca 5 cm brede. Beregn 1 eller 2 stk til hver.
Ta nudlene i en brødpose. Nå skal de knuses. Du kan enten bruke en kjevle, eller en hammer og banke de til de er finknust. Tøm de opp i en dyp tallerken.
Knus eggene i en bolle. Tilsett 1 ts salt og en 1/2 ts pepper. Du kan også tilsette litt av krydderet som følger med nudlene. Pisk eggene med en gaffel.
Dypp fiskestykkene først i egget. Pass på at hele fisken får egg på seg. Etterpå dypper du de i de knuste nudlene.
Ha 2 ss smør og 5 ss olje i stekepannen. Skru på platen og legg fiskestykkene i pannen når den er passe varm. Her bør en voksen være tilstede og passe på så ingen brenner seg.
Stekes noen min på hver side. Nuddelmassen skal bli sprø, så en må ha litt god varme, men ikke la det bli for varmt. Fisken må bli gjennomstekt.
Kok sausen etter bruksanvisning på pakken.
Vask gulrøttene og riv de på rivjern. Ha litt sitron og sukker over og rør rundt.
DETTE ER BARE KNASENDE GODTEGODT! NYT DET:)