HØST…

Høst🍂🍁🌾🌻
Jeg sitter og tenker på ordet «høst»…image

Det kommer vel av verbet  «å høste». Vi høster frukt og bær, safter og sylter! Fyller opp glass og krukker med mye godt.

Om høsten, særlig etter en frostnatt, skifter trær, busker, mose og lyng farger. Plutselig har de grønne bladene blitt orange, gule og røde.  Det ser nesten ut som trærne står i brann!

Visste du at de grønne bladene egentlig er orange, gule og røde hele tiden? Om høsten forsvinner det grønne klorofyllet, og da kommer disse varme, fine fargene fram!

Gå en tur ut og plukk fine, fargerike blader. Det kan være lurt å legge de mellom f eks avispapir med litt tyngde oppå noen dager. Da blir de flate og fine!

Her kan du la deg inspirere til å lage morsomme bilder. Hvis du har en lamineringsmaskin, kan dere laminere spisebrikker, klippe bokmerker, bilder, pynt til fyrstikkesken osv… Da jeg var liten, brukte vi kontaktpapir. Det blir også fint. Da behøver du ikke å presse bladene først. Barn har masse fantasi og det er både sosialt og morsomt å lage ting sammen på mørke høstkvelder!

Kok kakao, smør noen deilige blingser, tenn masse levende lys og nyt kvelden sammen:)))

image image imageGOD HØST!

 

 

 

 

 

 

 

 

image

2 kommentarer til «HØST…»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*