Her får du tips til hva du kan bruke granskuddsirup til! Nemlig en kjempegod, saftig formkake!
Hvis du ikke har granskuddsirup, så skynd deg ut i skogen og plukk granskudd. Oppskrift finner du her på bloggen. I stedetfor granskuddsirup, kan du bruke syltetøy eller juice.
Oppskrift:
150 gr smør
150 gr sukker
2 egg
1,5 dl rømme
4 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ss granskuddsirup
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett eggene, bland mel og bakepulver og rør i.
Tilsett rømmen og bland alt.
Tøm røren i en smurt kakeform og stek kaken ca 45 min på 180 grader.
Glasur:
2-3 ss sitronsaft
2 ss granskuddsirup
Melis til en god seig glasur
Ta gjerne litt granskuddsirup/sitronsaft og dynk kaken litt før du har på glasuren.
Strø litt strøssel på hvis du ønsker.