Granskuddsirup

imageIdag har jeg vært ute i hagen og plukket to liter granskudd! Dette har bare blitt med tanken før, men nå står halvparten til koking! Tenk at vi kan lage deilig sirup av helt gratis materialer som det bugner av i skog og hager! Granskuddsirup er nydelig på is, pannekaker og i sauser.

Granskudd inneholder store mengder C-vitaminer. Det er blodrensende, beroligende og styrkende middel. Saft eller urtete av granskudd er kjent for å være slimløsende ved kraftig hoste og luftveisinfeksjoner som forkjølelse, influensa og bronkitt. Det kan også drikkes mot mageplager ifølge Rolv Hjelmstad på www.rolv.no.

Granskuddekstrakt skal ha god virkning på en rekke andre «plager» også, som dårlig humør, sure voksne, dårlig hukommelse, kalde tær, skitne klær, rennende neser, krøller som ligger feil vei, halvferdige snekkerprosjekter og husarbeidsvegring. Så folkens: UT OG PLUKK GRANSKUDD NÅÅÅÅÅ! (Tviler litt på om de siste påstandene er vitenskapelig dokumentert, men det er lov å prøve:)) Sjøfolk spiste iallefall granskudd for å unngå skjørbuk i gamle dager, fordi den inneholder mye C-vitaminer.

NB! Det går fint å fryse ned granskuddene, så kan du bearbeide dem siden hvis du ikke har tid med en gang:)

imageIdag prøver jeg meg på granskuddsirup, og her er oppskrift:
1 liter granskudd
1 liter vann
7 dl sukker
Saften av en sitron
Skyll granskuddene og kok de i vann og sitronsaft i 15 min.
Sil dem og ta vare på væsken.
Tilsett sukker og kok på middels varme til sirupen begynner å tykne litt. Den blir tykkere når den blir avkjølt! Fargen forandrer seg fra lys gul til rødlig/ brun. Helles på en ren flaske.
Granskuddsirup er holdbart over et år.
Serveres til is eller pannekaker.
image
Jeg har flere forslag til hva du kan bruke granskudd til, så plukk og frys ned! Følg med på bloggen der jeg legger ut tips!
Ha en fantastisk dag!
Klem fra Bestemor Esther

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*