Du tenker kanskje at disse fine og rosa bagettene er fulle av kunstige fargestoff? Nei da. Fargen får du når du tilsetter revne rødbeter!
Egenskaper: Rødbete har lavt fettinnhold og høyt innhold av folat. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Rødbete har også et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen, i tillegg til å være en kilde til kalium som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Rødbete bør ikke gis til barn under 6 mnd. Grunnet høyt nitratinnhold. (Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt.)
OPPSKRIFT (4 bagetter)
1 pk gjær
4 dl lunkent vann
2 ss olje, gjerne fra fetaosten
1 ts salt
2 dl sammalt hvete grov
Ca 8 dl hvetemel
I glass fetaost (spar igjen litt som du kan smuldre over bagettene før du steker dem)
3 revne rå rødbeter
Sett ovnen på 240˚ C
- Rør ut gjæren i lunkent vann
- Tilsett olje, salt, revne rødbeter og smuldret fetaost
- Tilsett melet, det grove først og elt deigen til den slipper bollen.
- Dekk deigen med plast og la den heve 30-50 min.
- Del deigen i 4 emner, og trill ca 30 cm lange pølser som du kjevler eller klapper flate. Se på bildet under. Rull de deretter og legg de på brett med skjøten ned.
- Pensle bagettene med oljen fra fetaosten og strø fetaost og gjerne litt flaksalt over. Skjær skråsnitt med en skarp kniv. La de heve ca 30 min.
- Senk temperaturen på ovnen til 200˚C og stek bagettene i Ca 20 min. Avkjøl på rist.