Du tenker kanskje at disse fine og rosa bagettene er fulle av kunstige fargestoff? Nei da. Fargen får du når du tilsetter revne rødbeter!
Egenskaper: Rødbete har lavt fettinnhold og høyt innhold av folat. Folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. Rødbete har også et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fordøyelsen, i tillegg til å være en kilde til kalium som bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Rødbete bør ikke gis til barn under 6 mnd. Grunnet høyt nitratinnhold. (Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt.)
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/01/0214105B-051B-490C-A0DB-D7833366A458.jpeg)
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/01/A4BB2EA5-EBF7-4650-878B-157AFFEA81DB.jpeg)
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/01/F84F7E06-FA7A-4C35-851E-3DB09C324DBB.jpeg)
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/01/DFF12C59-63BA-464C-ABC5-541CE59762E1.jpeg)
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/01/B28FD749-D998-4090-A9A6-18545AAD4C46.jpeg)
OPPSKRIFT (4 bagetter)
1 pk gjær
4 dl lunkent vann
2 ss olje, gjerne fra fetaosten
1 ts salt
2 dl sammalt hvete grov
Ca 8 dl hvetemel
I glass fetaost (spar igjen litt som du kan smuldre over bagettene før du steker dem)
3 revne rå rødbeter
Sett ovnen på 240˚ C
- Rør ut gjæren i lunkent vann
- Tilsett olje, salt, revne rødbeter og smuldret fetaost
- Tilsett melet, det grove først og elt deigen til den slipper bollen.
- Dekk deigen med plast og la den heve 30-50 min.
- Del deigen i 4 emner, og trill ca 30 cm lange pølser som du kjevler eller klapper flate. Se på bildet under. Rull de deretter og legg de på brett med skjøten ned.
- Pensle bagettene med oljen fra fetaosten og strø fetaost og gjerne litt flaksalt over. Skjær skråsnitt med en skarp kniv. La de heve ca 30 min.
- Senk temperaturen på ovnen til 200˚C og stek bagettene i Ca 20 min. Avkjøl på rist.
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/01/255B7976-FDFD-42C7-B11F-AB77A4536BE4.jpeg)
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/01/0214105B-051B-490C-A0DB-D7833366A458.jpeg)