Klarer du den, ja så klarer du den…

Jeg hørte en historie en gang, om en bonde som dro ut i skogen med hesten sin for å hente tømmer. Han lesset tømmerstokkene på sleden med påfølgende replikk: «Klarer du den, så klarer du den»!  Tilslutt ble tømmerlasset  så høyt og stort og bonden vel fornøyd!

Han smattet på den stakkars hesten, men den kollapset under den alt for store byrden. Det gikk ikke, uansett hvor mye bonden prøvde på å få hesten sin til å dra det tunge lasset.

Neivel, tenkte bonden. Så begynte han å lesse av. Stokk for stokk, mens han sa:    «Klarte du ikke den, så klarer du ikke den»!  Til slutt hadde han lesset av alle tømmerstokkene!

Denne bonden tenkte jo litt dumt og rart. Alt eller ingenting! Jeg har mer tro på å finne balansen i livet! Vi må sette grenser. Ingen andre gjør det for oss.

Hvor er du i livet ditt? Hvor er jeg? Har du av og til følt at byrdene er for store for deg? Er du mer sliten enn det som er normalt? At du ikke orker å dra det tunge lasset alene?

Jeg tror at alle mennesker av og til kan streve med tunge byrder. Om du har kjørt deg fast, så må du kanskje få hjelp eller ta noe grep for å endre situasjonen.

Faktisk så har jeg to ganger vært i samme situasjon som hesten. Stått på og strukket strikken så alt for langt! Det resulterte i tøffe perioder med null energi, lammelser og depresjon. Heldigvis fikk jeg hjelp og kom meg videre og fram. Jeg er absolutt ikke stolt av dette, for det gikk så ut over selvfølelsen og troen på meg selv. Jeg som ville være så sterk!

Men så lærte jeg noe viktig. At vi mennesker er sårbare. Det er grenser for hvor mye vi orker å stå i over tid. Jeg lærte også hvor viktig det er å ta imot hjelp. Komme seg videre. Det tar tid. Lang tid….

Men så fantastisk det er når en kommer til krefter igjen og kan kjenne glede igjen. Heldige meg som har verdens snilleste og mest tålmodige mann, barn, svigerbarn og barnebarn! Samt en tro på at Gud er med i vanskelige situasjoner.

Ikke gi opp om du har det tungt! Del det med en du har tillit til. Ta av den tunge børa du bærer på.

Husk: Som dagen din er skal din styrke være!

Matteus 11:28  Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder og jeg vil gi dere hvile.

Verdens varmeste klemmer fra Bestemor Esther

(Bildene over er lånt)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*