Kloke lærere!

9×1=10
9×2=18
9×3=27
9×4=36
9×5=45
9×6=54
9×7=63
9×8=72
9×9=81
9×10=90

Hvis du tittet på regnestykkene over, så oppdaget du helt sikkert en feil.

Det var en lærer som skrev dette på tavla foran klassen sin. Elevene protesterte høylydt fordi læreren hadde gjort en feil. 9×1 =10 skrev hun, men riktig svar er 9. Elevene syntes de hadde en dårlig lærer! Tenk å gjøre en sånn feil foran elevene sine!

Dette svarte læreren: «Jeg skrev det første stykket feil med vilje, fordi jeg vil lære dere en lekse. Jeg vil lære dere hvordan man skal behandle hverandre her i verden.

Jeg har skrevet 10 regnestykker på tavla. jeg gjorde én feil, de ni andre stykkene er rett. Ingen av dere gav meg ros av den grunn.

I stedet, valgte dere å kritisere meg for den ene feilen jeg gjorde.

Det jeg håper dere lærer, er at verden aldri kommer til å sette pris på de små tingene dere gjør riktig gang etter gang, men kritiserer dere for den feilen dere gjør den ene gangen. Det vil jeg vi skal endre. Fra nå av roser vi hverandre når vi ser noen gjør noe rett. Lær dere å gi ros og skryt til andre, og heng dere ikke opp i små feil. For små feil det gjør vi alle, og det vil både dere og jeg gjøre resten av livet.»

En annen lærer overrasket elevene sine med at de skulle ha en prøve- uten å ha fått beskjed om det tidligere, og tid til å forberede seg.

Elevene ble stresset, og satt og ventet på at prøven skulle starte.
Da han hadde delt ut alle, ba han elevene snu arket. Det var ingen spørsmål eller mattestykker der. Kun et hvitt ark med en svart prikk midt på arket.

Da læreren så elevenes ansiktsuttrykk, sa han; «Jeg vil at dere skal skrive om hva dere ser på arket.»

Elevene var forvirret, men de satte igang med den uforklarlige oppgaven de hadde fått.

På slutten av timen, samlet læreren inn alle svarene, og begynte å lese alle høyt for klassen. Alle, uten untak, forklarte den svarte prikken, og prøvde å forklare posisjonen den hadde midt på arket.

Etter at læreren hadde lest alle svarene, satt klassen stille, og han begynte å forklare;

«Jeg kommer ikke til å gi dere karakter på denne prøven, jeg ville bare gi dere noe å tenke over. Ingen av dere skrev noe om den hvite delen av arket. Alle fokuserte på den svarte prikken – og det samme skjer i livene våre.

Vi insisterer ofte på den svarte prikken – sykdommen som plager oss, pengene vi skulle ønske vi hadde, den kompliserte familiesituasjonen, sviket av en venn. De mørke prikkene er veldig små i forhold til alt vi har i livene våre, men det er de som opptar mesteparten av tankene våre!

Slutt med å fokusere på de svarte prikkene i livene deres. Nyt hver velsignelse og hver stund som livet har å by på!
Vær glade og lev et liv fullt av kjærlighet!»

Så kloke lærere! Vi har vel alle noe å lære her! At vi bør bli mer rause mot hverandre. Løfte hverandre med gode ord! Jammen er det også viktig å si noe fint til seg sjøl også!

Sist uke stod jeg tidlig opp for å bake kringle til en venninne som skulle ha minnestund etter moren sin som var gått bort. Jeg satte kringlen i ovnen og gikk opp på hobbyrommet mitt og malte videre på et oppdrag. Jeg glemmer både tid og sted når jeg sitter og maler, og det gjorde jeg virkelig denne dagen.

Plutselig kom jeg på kringlen som stod i ovnen! Tidsuret hadde ikke ringt, (glemt å sette det på kanskje?),men jeg gikk ned  for å se. Ojsann! Den varme ovnen hadde kremmert den fine kringla🙊😆 Det var ingen vei utenom. Ny kringle måtte lages i full fart og den ble både god og riktig stekt!  Jeg forteller dette fordi det er så viktig å ikke gi opp fordi om man mislykkes en gang. Jeg tenkte automatisk på det hvite arket med den svarte prikken…

Så får vi ta det med oss i hverdagen! 

 

Lagre

Lagre

2 kommentarer til «Kloke lærere!»

  1. Takk for kloke ord. De skal leg ta med og prøve å leve etter.
    Glemmer meg stadig bort, så trenger slike påminnelser.
    Var god lesing før jeg kjører til jobben.
    Dette blir en god dag , takk gode deg.

    1. Hei Berit! Helt enig, fort å glemme😉 Men heretter- fokuserer vi på det hvite arket😄🤗 og ikke på den lille sorte prikken😆 Tusen takk for koselig hilsen👨‍❤️‍💋‍👨

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*