livets kraft!

IMG_1233Hvis du ser nøye på disse bildene, vil du rimageaskt oppdage livets kraft! Se hvordan treet på det største bildet klamrer seg fast til fjellet. Der har det stått i mange år, i all slag vær. Hvis det er tørke, skulle man tro at treet ville dø av mangel på vann? Men nei, det står der så grønt og fint. Ytterst på fjelletkanten har det funnet balansen. Røttene vokser antagelig inn i sprekker og under mosen. Merkelig at treet valgte å vokse opp der? Mest sansynlig hadde det ikke noe valg. Det lille frøet landet nettop der. Vann og sol gav frøet livets rett!

De to andre småtrærne på bildet har vel i allefall i mine øyne, ikke optimale leveforhold? Men det går! De lever og har blitt til nydelige små trær! Mot alle odds, står de ranke og stolte til glede og forundring for iallefall meg!

Så har vi løvetannen. For noen krefter den har! Og når den sprenger seg igjennom den mørke, harde asfalten, så stråler den som en sol! Den beviser for oss at motgang og mørke ikke kan stå seg mot livets kraft! Barn som vokser opp under vanskelige forhold, men likevel klarer seg i livet, blir kalt løvetannbarn. Et fint og betegnende ord. Tross all motgang blomstrer de og de lever!

I en skog står trærne tett. De beskytter hverandre når stormen kommer. Jeg så et hogstfelt hvor det stod et tre alene igjen. Rundt det treet var det nå bare stubber. Grunnen til at det treet ble stående, er for å ta vare på naturens biologiske mangfold.  Lar naturen brytes ned naturlig, så det kan gi liv til småkryp og fugler. Men det treet så så ensomt og sårbart ut! Det hadde ingen som sto rundt og beskyttet det.

Vi mennesker trives som regel med folk rundt oss. La oss bli mer bevisst på å vise omsorg for hverandre. Støtte hverandre når livet er tøft. Slik som trærne i skogen, stå side om side. Bare det å vite at vi har noen som støtter i stormen, kan være til stor hjelp😊

Uansett hvordan vi har det, så ikke glem at du også har en indre styrke. Livet kan være veldig skjørt, men også kraftfullt og sterkt!

På veg til jobben oppdaget jeg en hegg som var knekt, men likevel var det fullt av hvite, duftende blomster!

Det ble en påminnelse om at selv om vi av og til kan føle oss knekt, så kan vi likevel blomstre🌺 😊

Ikke glem at det står i bibelen: «Som dine dager er, skal din styrke være». Ønsker dere alle gode dager!

Varme klemmer fra meg:)

2 kommentarer til «livets kraft!»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*