Andakt-Overvinn det onde med det gode!

IMG_0509RØDHETTE OG ULVEN

Jeg startet denne andakten med eventyret om Rødhette og ulven! Jeg hadde på forhånd utfordret mediagruppa på Knutepunktet, til å lage en film (med bilder, stemmer og musikk) om Rødhette og ulven. Det fungerte kjempebra!

Laget av Carl-Jerker wikstrøm. Stemmene er fra barna på mediagruppa på Knutepunktet😄

Det går selvsagt an å dramatisere, lese eller fortelle eventyret istedet…

Andakten

Filmen ble vist på stor skjerm og varte i ca 4 min.

Snipp, snapp snute. Så var eventyret ute!

Jeg er veldig glad i eventyr! Ofte er det det gode som seirer over det onde. Og så ender de som regel bra for de snille! Om jeg tror på eventyr? Neida, men likevel kan vi lære noe av dem.

Rødhette fikk et oppdrag av moren sin.

Hva tror dere Rødhette svarte moren sin da hun ble spurt om å gå til bestemor med kaker og vin? Tror dere hun svarte; Nei, jeg driver med Ipaden min,  har ikke tid, gidder ikke eller spør en annen? Rødhette ville gjerne gjøre det som mammaen ba henne om.

Husker dere hva moren hennes sa til henne før hun gikk? «Gå rett til bestemor, hold deg på stien og ikke snakk med noen fremmede», sa hun.

Hvem møtte Rødhette i skogen? Ulven, ja. Var ikke ulven snill da? Hva skjedde? Ulven LURTE Rødhette. Den brukte stemmen sin til å lure Rødhette. Fikk henne til å plukke blomster, så ulven rakk å løpe til bestemor og spise henne! Den slemme ulven lurte bestemoren også, og sa at det var Rødhette som kom med kaker og brus!  Etterpå brukte ulven stemmen sin til å lure Rødhette enda engang. Den hadde tatt på seg nattkjolen og nattlua til bestemor og lagt seg i senga hennes. Der ventet den på å få seg enda et deilig måltid! Da Rødhette banket på, så jugde ulven og sa at han var bestemoren. Heldigvis kom tømmerhoggeren og reddet både bestemor og Rødhette!

Det er veldig mye godhet i verden, men også mye vondt.

Av og til gjør vi ting som vi angrer på senere. Da har vi kanskje lyttet til den «onde stemmen»? Fristeren, eller den onde, som ønsker at vi skal gjøre slemme og dumme ting. Han prøver å lure oss. Akkurat sånn som ulven gjorde mot Rødhette og bestemoren.

Vi må lære å lytte til den gode stemmen. Det er Guds stemme. Han ønsker oss alt godt. Det er den «gode stemmen» som vil at vi skal dele med andre, smile til noen, si noe pent, være en god venn osv…

IMG_0489

Jeg brukte flanellograftavlen og la et hvitt laken på halve tavlen, og et svart teppe på den andre. På forhånd skrev jeg lapper og la i en liten eske som jeg hadde med. Husk tàpe!

IMG_0497

Jeg hang opp en gul lapp på den hvite delen, hvor det stod: DEN GODE STEMMEN 🙂

På den svarte delen hang jeg en grå lapp hvor det stod: DEN ONDE STEMMEN 🙁

I esken lå disse ordene blandet:

snill, ærlig, klarer å si unskyld, smiler, oppmuntre, være god mot, hjelper, god venn, juge, stjele, banne ,lure noen, baktale, slå, plage og mobbe.

Jeg fikk ei jente til å hjelpe å tàpe fast ordene på den siden de hørte hjemme. Ungene i salen hjalp å lese lappene som jeg holdt opp, og sa hvem side de skulle henge på. (Pass på så du ikke bruker for lang tid).

Da alle lappene var hengt opp, så fortalte jeg kort at det er mye krig og triste ting i verden. Mange barn blir plaget og mobbet osv… Hva kan du og jeg gjøre med det?

Jo vi kan OVERVINNE DET ONDE MED DET GODE!

Så tok jeg det hvite lakenet med «gode» ord og la over det svarte med «onde ord»

På den måten kan vi overvinne det onde med det gode!

Hvis vi alle kan prøve å være litt snillere, tenke litt mer på andre, dele med andre, ikke mobbe og plage noen osv.. At vi kan gjøre så mye godt at det blir mer synlig enn det onde!

Da blir verden et bedre sted å være! Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe 🙂

BØNN:

Kjære Jesus. Hjelp meg til å ikke bare tenke på meg sjøl.

Hjelp meg til å spre godhet!

Amen

IMG_0296

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*