Da barnebarnet vårt Alma fylte 5 år, så pyntet hun sin egen kake🦋 Her får du oppskrift på en deilig sjokoladekake. En sånn «gammeldags» sjokoladekake fra min barndom. Rund og fylt med deilig sjokoladekrem. Vil du gjøre som Alma, så del kaken i to og sett buene mot hverandre så det blir en sommerfugl. Pynt den deilige kaken av hjertens lyst!🦋🥳♥️
Oppskrift:
200 gr smør eller margarin
2,5 dl sukker
3 egg
4dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
1 dl fløtemelk (1/2 dl melk og 1/2 dl fløte)
2 ss kakao
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett eggene, et om gangen mens du rører godt mellom hvert egg.
Tilsett de tørre ingrediensene og spe til slutt med fløtemelken. Bland deigen godt sammen.
Tøm deigen i en smurt kakeform 24 cm.
Stekes på 180˚C i 45 min. Avkjøles på rist.
Sjokoladeglasur:
100 gr romtemperert margarin eller smør.
500 gr melis
1 plate kokesjokolade, oppløst i 3-4 ss sterk kaffe
1 egg
1 ts vaniljesukker eller noen romdråper.
Dersom smøret er kaldt, kan du ta det i mikrobølgeovn ca 15-20 sekunder. Det skal være på grensen til tyktflytende.
Rør smør og melis godt sammen. Avkjøl den smelta sjokoladen litt før den tilsettes. Pisk inn egget og vaniljesukker eller romdråper. (Jeg bruker vaniljesukker)
Del kaken i to. Legg sjokoladekrem på underdelen. Legg på den øverste kakedelen og smør resten av kremen over hele kaken. Pynt med nonstop, kakestrø, kokos eller bær.
Lykke til og velbekomme!