Nøttebunn med eplekrem og karamell


Dette er den aller beste kakeoppskriften min. Jeg publiserte den for ganske lenge siden, men en god ting kan vel ikke gjøres for ofte?

Nøttebunnen kan erstattes med mandelbunn om du ønsker det. Blandingen av nøttemarengs, litt syrlig krem som balanseres med søt karamell og ristede nøtter! Nammmm😋❤️ Les hele oppskriften før du starter, sånn at du er sikker på at du har alt du trenger! Jeg starter alltid med karamellsausen, siden den tar litt tid. Husk at den må avkjøles.

Oppskrift:

4 store eggehviter

175 gr sukker

150 gr hasselnøtter eller mandler

Pisk hvitene og tilsett sukker litt etter litt. Finhakk nøttene, (gjerne i en foodprosessor om du har), og bland nøttene forsiktig med marengsen. Legg bakepapir i langpanna. Jeg smører det med litt olje, for da løsner det lett fra kaken. Smør marengsen utover bakepapiret.

Stekes i 150˚C ca 40 min, nederste rille. Avkjøles.

Fyll:

1/3 liter kremfløte piskes med 1 ss sukker

1 beger seterrømme tilsettes den stive kremen. Bland godt.

4-5 grønne epler skrelles og kuttes i små terninger. Eplebitene blandes med kremen.

Karamellsaus:

3 dl kremfløte

3 ss mørk sirup (du kan bruke lys sirup hvis du har den stående, men den mørke gir mer smak.)

1,5 ss vaniljesukker

75 gr melis

Kok alt på svak varme i minst 30 min. Til det blir en tykk masse.

Ta en god neve med hasselnøtter og rist dem i en ren, tørr stekepanne på varm plate. Pass på så de ikke blir brent. De skal bli gylne. Tøm de over på et rent glasshåndkle og gni de sånn at du får bort noe av det fløssete «skallet» som sitter på kjernene. Disse skal brukes til pynt!

Montering av kaken:

Del kakebunnen på tvers, og legg den ene delen på et fat. Ha det meste av eplekremen på bunnen. Ringle litt av karamellsausen over. Legg på neste kakebunn, resten av kremen og godt med karamellsaus. Pynt med epleskiver og hasselnøtter. Jeg satt en rose i midten😋 Så er det bare å koke masse deilig kaffe og nyte den sammen med kaken og noen du er glad i!💗

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*