En stemors lille hemmelighet!

Jada jeg vet! Sommeren er definitivt over, selv om vi fremdeles kan nyte de deilige solstrålene og samle viktige D vitaminer. I hagen min blomstrer fremdeles både erteblomster, georginer, revebjeller, anemoner, ringblomster, margeritter, klematis, noen få stemorsblomster og blomster jeg ikke engang vet navnet på😊💐

STEMOR

Ordet stemor er i eventyrene et negativt ladet ord. Den onde stemoren som elsket sine egne barn og hatet stebarna sine. Hun gjorde alt hun kunne for at stebarna skulle ha det vondt. Blomsten STEMOR har også sin historie. Den gule midten symboliserer grøten. Stemorens fire døtre (kronbladene) står nærmest grøten, mens de to stedøtrene står bakerst og må pent vente….

Jeg tror nok ikke at dagens stemødre oppfører seg sånn. Tvert imot tror jeg at både stemødre og stefedre er superflinke og gjør alt de kan for at alle barna skal ha det bra!

Men visste du, at inni hver eneste stemorsblomst, natt og dag og fiol, så gjemmer det seg en bitteliten dronning? Ja hun sitter til og med på en vakker trone!

Ta en titt på bildene under, så kan du se hvordan du finner henne! Dette er veldig spennende å vise barna! Jeg skal poste noen innlegg framover der de små ting i naturen hentes fram, så følg meg gjerne! Men først må vi finne dronningen på tronen
👑👸🏼

Plukk en stemorsblomst, Natt og dag eller en fiol.
Fjern forsiktig de fem kronbladene.
Det grønne «bladverket» er tronen! I midten kan du nå se dronningen sitte på tronen! Men beina hennes er fremdeles skjult i en pose. Den må du dra forsiktig av.
Her ser du den bittelille dronningen sittende på tronen! Et lite hode, kroppen og to små bein er kommet frem.

I en tid med untakstilstand på så mange fronter, så er det kanskje ikke så dumt å legge merke til de små tingene. Kanskje kan det inspirere oss til å stoppe litt opp. Det er mye vakkert i Guds natur. Skaperverket. De røde tyttebærene som omkranser en gammel stubbe. En sommerfugl som setter seg på en blomst og tar en pust i bakken. En vakker sopp som stikker opp av mosen eller duggdråper i et edderkoppspinn. Dampen av elva en tidlig morgen, eller rett og slett ta en titt på en biiteliten dronning som har gjemt seg inni en blomst. La oss fylle oss med små og positive inntrykk. Ikke la pandemien trykke oss sønder og sammen! Vi får si som barna sier: DET SKAL GÅ BRA!

Jeg ønsker dere alle gode dager, og husk å ta vare på barna, for de skal vare lenge!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*