Miljø, jord, vann….

11174816_922346871130788_581811808150624143_nJeg mener sjøl at jeg er miljøbevisst. I det minste så liker jeg iallefall å tenke på miljøet vårt. Jeg har kjørt elbil i flere år. Hele familien sorterer alt avfall i forskjellige dunker. Ofte vasker vi søpla, ja du hørte riktig. Plastikk som er tilgriset med blod, fett, majones osv må vaskes før det havner opp i plastdunken. Ellers blir det lukt, og det vil vi ha oss frabedt!

Papir har også sin dunk. Ikke alt papir skal i den dunken. Glanset papir som julepapir f eks, er ikke i papirkategorien, men skal i vanlig søppel. Hva er egentlig vanlig søppel? Tja, ikke så lett å vite gitt! Hva med potetgullposer? Jeg kaster det i plastsøpla, men er like usikker hver gang;)

Glass har også sin egen dunk. Sammen med blikkbokser, tomme telys og aluminium. Eller skal det i den dunken?  Batteriene har også et lite avlukke på toppen av dunken til glass og blikkbokser. De skal nemlig også leveres på miljøstasjonen.

Matavfall skal også sorteres her i Nannestad. Jeg liker ikke å kaste mat, men likevel blir den grønne posen fort full. Potetskrell, visne blomster, vått tørkepapir, kaffegrut osv.

Da vi flyttet fra gården for et og et halvt år siden, måtte vi mange turer til miljøstasjonen på Dal Skog.

I kjelleren stod det nemlig malingspann fra flere generasjoner! Lurer på hva han som tok imot alt dette trodde om oss. Vi hadde så mye søppel, at jeg så meg rundt og var redd for å treffe kjentfolk. Tenke seg til om de hadde sett hvor mye skrot og rot vi kastet.

Nå har vi heldigvis fått kastet mye og det føles godt. Senest idag var Gubben min en tur avgårde og fikk kastet ødelagte paller, papp, ei dundyne med hull i, elektrisk avfall, batterier og sikker noe mer…

Det er et fantastisk genialt opplegg på miljøstasjonen på Dal. Kontainere står på rekke i en ring. De er godt merket, og barnebarna våre syntes det er gøy å være med å sortere og kaste.

Idag skulle han far kjøpe med jord hjem. 8 sekker à 25 kg kjøpte han. Det må da være rikelig tenkte jeg, helt til jeg fikk se de 8 små jordsekkene fra miljøstasjonen. De er jammen lure som selger de kilovis og ikke i antall liter. Greia er, at jorda er klissvåt, så vi har nok betalt for masse vann!

Egentlig har vi kjøpt tilbake matsøpla vi kastet for lenge siden. Den har ligget og godgjort seg og råtnet og blitt til kompostert jord! Vi miljøbevisste mennesker!

Nå kan jeg ta fram posene med frø som sikkert skulle vært sådd for lenge siden. Nå har vi iallefall deilig svart jord som vi til og med slipper å vanne på en stund!

Kanskje det kunne blitt en ny forretningsidè? Ferdigvannet blomsterjord tilsalgs:)

sunset-476465_1920

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*