Spilltips?

Om en er hjemme eller på hytta, så er det alltid gøy å samle små og store rundt et morsomt spill! Personlig syntes jeg det kan være utfordrende å finne spill som fenger små og store.

Vi har mange spill, men kun noen få blir favoritter! Det er både sosialt, samlende og lærerikt å spille. Barna liker når de voksne tar seg tid og spiller med dem. (Husk å sette mobilen på lydløs!)
Her kommer tips til noen av favorittspillene som barnebarna våre elsker for tiden😄👍🏻 Det vil si de av gjengen vår som er fra 4-7 år gamle. (Dette er ikke reklame, men kun basert på mine erfaringer.)

Først ut er KUTOPPEN SPILLET. Her skal man samle epler som man legger i paien sin. Kommer spillebrikken din på en bæsj, må du i bæsjebøtta og må stå over en gang. (Veldig morsomt😂) Kommer du på en mark, kan du ta et eple fra en av de andre spillerne. Stopper du i et av hjørnene, skal du bytte spillebrikke og pai med en annen spiller. Dette syntes vi ble litt «rotete», så Bestemor gjorde om regelen slik: Kommer du i hjørnet, så plukk 3 epler! Altså, ikke bytte spillebrikke og pai. Med den regelen går spillet litt raskere også. Barnebarna syntes det er veldig gøy hver gang Bestemor havner i bæsjebøtta😂😂😂 Morsomt spill dette her!

Her spiller Alma 4 år og Vilja 6 år KUTOPPEN

VILLKATTEN SPILLET.

Dette er også et morsomt spill og det kan spilles på forskjellige måter. Spillebrettet settes sammen av 9 biter. Det følger med en boks til alle de 368 bildebrikkene. Minstemann starter med å trekke et bilde fra boksen og legger det midt på spillebrettet. Hver deltager har en rund brikke i hånden. Førstemann som finner tilsvarende bildet på brettet, legger den runde brikken sin oppå riktig bilde, og roper «VILLKATTEN!» Denne spilleren får den brikken. Det er om å gjøre å samle flest brikker, og den blir vinneren av spillet. Du kan velge hvor lenge du vil spille. Dette er den versjonen vi liker best😄👍🏻

Det ser lettere ut enn det er! Men barna er utrolig kjappe til å finne riktig bilde😅 Her legger Vilja brikken med en rød genser midt på brettet. Alma finner tilsvarende bilde og legger sin runde brikke på og roper VILLKATTEN! Dermed får hun den brikken i samlingen sin.

GJETT HVEM SPILLET.

Dette spillet er for to personer. Her skal det gjettes på hvilken person som gjemmer seg bak motstanderens utvalgte kort. Det er kun lov til å stille ja og nei spørsmål. Eksempler er: Har din brune øyne? Hvis svaret er ja, må du legge ned brikkene med personene som ikke har brune øyne. Har din svart hår? Hvis svaret er nei, så legg ned bildene av personene med svart hår. Osv… Spillerne spør annen hver gang, og det er om å gjøre og raskest finne ut hvem som er motstanderens hemmelige person.

Barna elsker dette spillet! En må tenke litt her, sånn at en legger ned riktige brikker. Disse jentene er rasere på dette😁👏🏻

TIERVENN SPILLET.

Du trenger en kortstokk. Ta vekk bildekortene, jokere og 10 er kortene. Stokk resten av kortene og legg de ut på bordet med kortsiden ned. Antall spillere er 2 eller fler. Førstemann snur to kort. Dersom summen av disse to kortene blir 10, så blir det et stikk som du får. Hvis du åpner to kort som ikke blir 10 i sum, så må du snu kortene igjen. Hver deltager snur kun to kort når det er dens tur, selv om de får et stikk. Det er lurt å prøve og huske hvor de kortene som har blitt snudd ligger. Den som får flest stikk til slutt, vinner😄👍🏻

Fjern disse kortene fra kortstokken når du spiller TIERVENN
Legg ut resten av kortene
Snu to kort og se om summen blir 10. Dersom de blir det, får du et stikk. Hvis ikke, snur du dem og det er nestemann sin tur til å prøve seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*