Nydelig linsesuppe med lam og koriander

Linsesuppe
Linsesuppe

ca 600 gr lammekjøtt i strimler (eller mer)
2 ts salt
1ts pepper
3 ts malt spisskummen

Bland kjøtt og krydder og la det stå og trekke i 30 min. før du steker det i olje.

soyaolje til steking
2 løk hakkes
2 båter hvitløk finhakkes
2 ss finhakket ingefær
2 gulerøtter i skiver eller små biter
2 ts chilipasta (eller frisk chili)
5 dl ferdig utbløtte grønne linser
2 bokser hakkede tomater
2 l vann
hakket frisk koriander
hakket frisk mynte (kan sløyfes)
2-3 stk hønsebuljong
1 boks fløte
Skvis over litt sitron

Stek kjøttet.

Stek gulrøttene, ingefær og løk på middels varme til løken er gul og blank.

Alt blandes og kokes i 30 min. Smak om du må justere med litt salt eller krydder. Hvis den blir for tykk, kan du spe med vann.

Kan serveres med rundstykker eller ris og salat:)

Velbekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*