Elsket for den jeg er…

imageFor lenge siden levde det en vis mann i Egypt som het Zun-Nun. En dag fikk han besøk av en ung mann som spurte: «Mester, jeg forstår ikke hvorfor mennesker som deg kler seg så enkelt. Er det ikke viktig å presentere seg så pent og ordentlig som mulig?»

Zun-nun bare smilte til svar. Etterpå trakk han av seg en ring fra den ene fingeren og gav den til den unge mannen. «Minn venn, jeg skal svare deg på spørsmålet ditt, men først må du gjøre meg en tjeneste. Ta med denne ringen til markedet og prøv å få solgt den for en gullmynt.»

Den unge mannen kikket på mesterens skitne ring og nølte litt. «En gullmynt? Det blir nok vanskelig å få solgt den til den prisen.»

Den unge gutten dro i allefall avgårde til markedet, hvor han tilbød den til skredderen, grønnsakshandleren, forbipasserende kunder – ja alle han møtte. Men ingen var villig til å betale ringen for den prisen han ba om. Til slutt måtte han dra tilbake til Zun-Nun og rapportere om at det meste noen ville betale, var en sølvmynt.

Zun-Nun ble ikke lei seg. «Ta nå ringen og dra til gullsmeden nederst i gaten. Vis eieren ringen. Ikke be om en spesiell pris, men bare spør hvor mye han er villig til å betale.»

Da den unge mannen kom tilbake fra gullsmeden, var det med et helt annet ansiktsuttrykk. «Mester, det var ingen på markedet som forstod verdien av denne ringen. Gullsmeden tilbød meg tusen gullmynter!»

«Der har du svaret på spørsmålet ditt,» sa Zun-Nun. «Ingenting kan vurderes bare etter utseende. Når folk på markedet gjør det, går de glipp av en virkelig skatt. Men den som virkelig er kunskapsrik, ser dypere enn det. Først da åpenbares den virkelige verdien.»
(Ukjent)
imageHvor lett har vi ikke for å dømme andre mennesker utfra det vi ser?  Vi ser på den ytre fasaden. Akkurat som folk på markedet så på den kostbare ringen. Den så møkkete ut. De overså skjønnheten og verdien…
Men gullsmeden, altså Mesteren så forbi møkka. Han så verdien og skjønnheten! Han ville gjerne kjøpe den for tusen gullmynter! Den samme ringen som vanlige folk så på som noe simpelt!

Dette er ord til ettertanke for meg iallefall. Jeg er en kristen og jeg vet at Gud er min Mester! Jeg er glad for at Han ikke dømmer etter det ytre, men han ser verdien i oss mennesker! Han er like glad i en skitten uteligger som han er i kongen! Alle mennesker er like verdifulle for Ham! Han ser forbi fasaden, uansett om den er fillete og møkkete eller stilig og flott!
Tenk deg at du har to 1000 kr sedler. Den ene ser ut som den kommer rett fra trykken, ren og fin. Den andre er slitt, litt fillete i kanten, krøllete og skitten.
Hvem av disse sedlene har mest verdi? Begge er selvsagt like mye verdt…  Gud hjelp meg til alltid å huske på det!
Vit at du er elsket uansett. Du er kjempeverdifull akkurat sånn som du er! For Gud er du som en kostbar diamant! Han er glad i deg for den du er.
Barnebarnet vårt Tormod på snart 3 år, har sunget på en sang i hele sommer. Den heter: «Elsket for den jeg er» Han har skjønt det han!  Herlige Gullet:)))
field_of_tulips_by_jon_lock-d7vz8vnHer er teksten på den fine sangen som Tormod er så glad i. Den kan også høres på Spotify.

 

ELSKET FOR DEN JEG ER
Oslo Soul Children, Livsglede 4

Her er jeg nå. Takk for hjelpen som jeg får.
Når noen sårer meg. Vet jeg du forstår.
Når jeg ikke strekker til så er du hos meg likevel.
Når jeg er halv gjør du meg hel.

Gud du elsker meg og tar meg som jeg er.
Jeg ble skapt fordi du ville ha meg her.
Og jeg vet du er fornøyd med meg. Derfor vil jeg takke deg.
Rikere enn en milionær. Elsket for den jeg er!

Det er så trygt. Som en båt i sikker havn.
Jeg slipper alle krav og hviler i din favn.
Jeg behøver ikke være noen annen enn meg selv.
Jeg er unik og spesiell.

Gud du elsker meg og tar meg som jeg er.
Jeg ble skapt fordi du ville ha meg her.
Og jeg vet du er fornøyd med meg. Derfor vil jeg takke deg.
Rikere enn en milionær. Elsket for den jeg er!

Det er så stort det du har gjort.
Du elsker meg og jeg takker deg.

Gud du elsker meg og tar meg som jeg er.
Jeg ble skapt fordi du ville ha meg her.
Og jeg vet du er fornøyd med meg. Derfor vil jeg takke deg.
Rikere enn en milionær. Elsket for den jeg er!

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

4 kommentarer til «Elsket for den jeg er…»

 1. Kloke ord å ta med seg videre i livet. Takk 👍
  Vi må ta vare på hverandre i hverdagen.
  I dag skal jeg en tur til postkontoret og hente en Norgespakke. Gleder meg.
  God helg til deg og dine.

  1. Kjære Berit!
   Jeg tror ikke vi fullt ut forstår hvor verdifulle vi er! Det er bare såå viktig at vi sprer det rundt oss! At alle får høre det! Ja vi må ta vare på hverandre. Løfte hverandre! Håper du blir fornøyd med innholdet i pakken😉God helg! Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*