En sterk sannhet!

Lytt, hør og ta til deg denne sterke teksten som Louis Jacoby synger her!

Tenk på den enorme forskjellen det er for barna som kommer til barnehager og skoler hver dag! Hva bærer de på? Hva har de opplevd? Bak flotte fasader kan det skjule seg mye smerte.

Det urolige barnet. Det stille barnet. Det glade barnet. Hva har de med seg i sekken sin?

Ingen foreldre er fullkomne, ei heller familier. Vi gjør alle feil og tenker tilbake på ting vi burde gjort annerledes. Sånn er livet, men for det barnet som opplever omsorgssvikt, vold og rus er det noe helt annet! Vi voksne må bli flinkere til å fange opp slike barn.

Hva kan vi gjøre? Når mistanken om overgrep eller omsorgssvikt mot et barn sliter i tankene våre? Tenk om vi tar feil? Hvilke konsekvenser får det? Og hvilke konsekvenser får det om vi ikke gjør noe med det?

Barnevernet gjør utrolig mye bra. Det er bare så trist at det er enkeltsaker hvor vi kun får høre historien fra èn side vi får servert i media. Søsteren min har jobbet i barnevernet i mange år, og hun har fortalt at hun mange ganger har møtt barn som er så glad at de begynnet å gråte av glede fordi det endelig kommer en snill voksen og hjelper!

Jeg er mye sammen med barn, både i menigheten og privat. Jeg har alltid vært veldig glad i barn og skulle gitt hva som helst for at alle barn skal ha det godt, være trygge og glade!

Jeg er glad for å få være med som leder på Knutepunktet i menigheten vår. Der lærer vi barna at vi har en venn som er med oss hver dag, Jesus. Vi kan be til ham om hjelp. Når livet er vanskelig, når vi er ensomme, når vi er redde. Han svikter oss aldri!

I bibelen står det skrever 365 ganger, FRYKT IKKE. Det er faktisk èn gang for hver dag! Likevel er vi bare mennesker, som ofte kan kjenne frykten komme. Men da kan vi tenke på at Gud er på vårt parti! Han hjelper oss igjennom vanskeligheter!

Og husk å SE barna. Fang opp om et barn har det vanskelig. Strekk ut en hånd. Og vi må huske på dette med kjærligheten: Når jeg fortjener det minst, så trenger jeg det mest!

TA VARE PÅ BARNA FOR DE SKAL VARE LENGE!

Jeg ønsker dere alle gode dager og god helg! Og så en liten ting til slutt: Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe!

Klem fra Bestemor Esther

 

2 kommentarer til «En sterk sannhet!»

 1. Så sant. Så sant.
  Prøver å ha det i hode hver dag på jobben i barnehagen. Blir ofte redd når jeg tenker på hvor viktig jobb jeg har.
  Jeg har flere CD med Jacoby. Flott fyr med sterke tekster.
  Har også vært på konsert med han og tar gjerne en tur til.
  Nå kommer snart to barnebarn fra skolen. Da skal de få det beste de vet. Kakao og ferske nystekte boller.
  Takk for flotte reflekterende ord, kjære deg.
  Ønsker deg en strålende vår helg.
  Ta vare på deg selv også da.

  1. Heia Berit!
   Heldige er de barna som får være sammen med deg både i jobben din og privat! Det var et tips fra deg som gjorde at jeg oppdaget han! Elsker både musikken, tekstene og den godslige stemmen hans☺️🎶
   Nyt en herlig stund med skjønningene dine! Det setter spor i minnene dems😋

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*