Hvil deg litt

Det er mandag morgen. Ute skinner solen på høstgule blader som virvler rundt i vinden. . Jeg hører svak flydur fra Gardermoen, ellers er det stille. Jeg koser meg med kaffekoppen. Tar en slurk mens jeg får noen tanker. Tanker jeg får lyst å dele med deg.

En kaffekopp. Hvor mye veier den tro? Mens jeg funderer på det, så henter jeg kjøkkenvekten og veier koppen. 364gram. Lett som en plett.
Dersom jeg sitter og holder denne kaffekoppen i et minutt, så går det helt fint. Men hva om jeg måtte holde den i en time uten å kunne sette den fra meg? Hva ville ha skjedd da? Antagelig ville jeg blitt sliten i armen, og kanskje den hadde verket? Men hva om jeg måtte ha holdt kaffekoppen en hel dag? Hadde jeg klart det? Koppen veier like mye hele tiden, men jo lengre jeg holder på den, jo tyngre blir den. Iallfall føles det sånn.

Hvil deg litt…

Hvis vi går rundt og bærer på byrdene våre hele tiden, så blir de før eller senere så tunge at vi ikke klarer å bære dem lenger. Vi har vel alle noen byrder vi drasser på. Vi kan så fort bli overmannet av byrden, dersom vi ikke klarer å legge den fra oss av og til. Har du stort arbeidspress og tar med jobben hjem hver dag, så blir du sliten. Du kan også bli syk av det.
Kan du aldri slappe av og nyte en stund fordi du bekymrer deg for en syk pårørende eller en venn som trenger din hjelp? Må du alltid rydde og vaske og ha alt på stell før du setter deg ned og slapper av? Noe som kanskje medfører at du ikke rakk det idag heller? Går du rundt og er livredd for å bli smittet av covid 19? Kjenner du på at denne «børa» er blitt for tung og svær?

En tur i det fri kan virke avstressende

Tilbake til kaffekoppen. Det er så viktig at vi uansett hva slags byrder vi bærer på, så sett dem ned litt. Hvil deg en stund før du fortsetter! Da vil vi kjenne at byrden kanskje har blitt lettere og vi har fått litt mer energi.
I bibelen står det at vi kan kaste alle våre bekymringer på Ham, for han har omsorg for oss. Ordet KASTE passer bra her! For når vi kaster noe, så kvitter vi oss med det. Kanskje lettere sagt enn gjort, men uansett. Hvil tankene og ta en pause.
Strever du og har du mye å bære på? Kom til Meg, og Jeg vil gi dere hvile sier Jesus.

Lytt til sangen jeg har lagt en link til under her. Jeg har fått tillatelse til å dele den. Hans Inge Fagervik har utrolig mange fine sanger.

Jeg ønsker dere alle gode dager!
Varme klemmer fra Bestemor Esther💖🤗

Her er et av barnebarna våre, vesle Tinde. Helt uten bekymringer sitter hun og ser på de fine blomstene. Vi har noe å lære av barna💖 Være i øyeblikket!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*