Styrke og mot!

Er du sånn som meg? At hvis én brikke i puslespillet mangler, ja da er det ikke mer å samle på? Da er det søppel? Hele magien med puslespill, er jo å få legge den aller siste brikken på plass! Kjenne mestringsfølelse på høyde med flaggstanga på tunet og smilet som brer seg mellom ørene som på et barn som ler😂😂 Det er herlig både for store og små!

Livene våre er som puslespill. Av og til kan vi føle at vi er i tusen biter! Som når et puslespill faller ned på gulvet og brikkene ligger strødd utover. Noen brikker ligger med vrangsiden opp og alt er rot og kaos!

Men, her kan det ikke ligge! Vi må forsøke å rydde i kaoset. Hver brikke må liksom finne sin plass. Det er ikke alltid like lett. Det hender vi kan streve lenge, men du så godt det føles når brikkene faller på plass.

Av og til er det herlig å sitte med et puslespill helt alene. Kjenne roen og stillheten mens brikkene legges på riktig sted. Andre ganger er det gøy å pusle et vanskeligere puslespill sammen med noen. Da ser man kanskje brikkene fra forskjellige vinkler og de faller lettere på plass.
Kanskje noe å tenke på i livet også? At vi ikke skal være så redde for å ta imot litt hjelp? Jeg tror faktisk at det kan være en styrke.

Vi er alle sårbare og vi opplever alle ting i livene våre som spiller på hele følelsesregisteret vårt. Glede, sorg, latter, smerte, angst og uro.

Hvis du ser litt nøyere etter på et puslespill, så vil du se at brikkenes farger og mønster fremstår forskjellige. Deler av bildet kan være en haug med mørke og triste farger og mønster, men hvis man vender blikket enten litt oppover eller til siden, så ser man at det er felt med lyse brikker også! Når hele puslespillet er ferdig, ser man det ovenfra og da ser vi hvor vakkert det er. Da forstår vi kanskje bedre at de mørke brikkene må til for at de lyse bedre skal syntes. Lys og skygge. Det er livet. Husk at vi har en som er med oss gjennom hele livet. Både i gode og vonde dager. Gud er med og gir oss styrke. Det trenger iallfall jeg. Derfor elsker jeg bibelverset som lyder: Som dine dager er, skal din styrke være 😊👍🏼💕  5. Mosebok 33:25. Og et vers fra Jesaja 40:29 Han gir den trette kraft, og den som ingen krefter har, gir Han stor styrke!

Jeg ønsker dere alle gode dager!

Styrke og mot – og forskjellen mellom dem


MAN TRENGER STYRKE for å være tøff.
Man trenger mot for å vise ømhet.

Man trenger styrke for å bære rustning.
Man trenger mot for å gå uten.

Man trenger styrke for å overvinne.
Man trenger mot for å gi seg.

Man trenger styrke for å være helt sikker.
Man trenger mot for å våge å tvile.

Man trenger styrke for å tilpasse seg.
Man trenger mot for å være annerledes.

Man trenger styrke for å kjenne en venns smerte.
Man trenger mot for å kjenne sin egen smerte.

Man trenger styrke for å skjule sine følelser.
Man trenger mot for å vise dem.

Man trenger styrke for å holde ut overgrep.
Man trenger mot for å stanse dem.

Man trenger styrke for å stå alene.
Man trenger mot for å lene seg mot noen.

Man trenger styrke for å elske.
Man trenger mot for å la seg bli elsket.

Man trenger styrke for å overleve.
Man trenger mot for å leve.

Ukjent

 

Lagre

Lagre

3 kommentarer til «Styrke og mot!»

 1. Takk nok en gang for fantastiske ord. Det er en glede å lese bloggen din. Så mange kloke ord fra deg som jeg lagre i hjertet og prøver å huske i hverdagen.
  Jeg rydder plass i ryggsekken som jeg bærer med meg til dine kloke ord. Prøver å kaste ut triste opplevelser fra ryggsekken og ta vare på godhet, gleder små gode opplevelser.
  Du er unik. Ta vare på deg selv. Du fortjener masse kjærlighet ❤️
  Ønsker deg en vakker høst .
  Klem

  1. Ser at svaret mitt er blitt borte! Kanskje jeg har trykket feil og at det har blitt slettet😉 Tusen hjertelig takk for kjempekoselig og varmende tilbakemelding🤗💕 Det er sånne som deg som gjør at jeg fortsetter å blogge😊 Innimeldom kan en oppleve bloggtørke, og da tenker jeg på bl a deg, trofaste og skjønne Berit😄😄😄 Du er Gull! Som min kjære svigermor sier: Det kommer ikke noe inn i en lukket hånd. Når vi sprer velsignelse, så blir vi velsignet💕👍🏻🌸

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*