Velkommen til Nederland. Ord til ettertanke…

field_of_tulips_by_jon_lock-d7vz8vnDet er vanskelig å forklare hvordan det føles å oppdra et handikappet barn for mennesker som ikke har opplevd det selv. Dette er et forsøk…

Når man skal ha barn, er det som å planlegge en drømmereise til Italia. Du kjøper flere reisehåndbøker og legger fantastiske planer: Colosseum, Michelangelo, Det skjeve tårn i Pisa, gondolene i Venezia. Du lærer deg litt italiensk, og alt er svært spennende.

Etter flere måneders spent og utålmodig forventning, kommer endelig D-dagen. Det er på tide å begi seg i vei til Italia. Men når flyet lander noen timer senere, hilser en flyvertinne dere med ordene «Velkommen til Nederland».

«Nederland!» roper du. «Hva mener du med Nederland? Jeg har bestilt en reise til Italia! Hele livet har jeg drømt om å reise til italia.»

Men det har skjedd en forveksling med reiserutene. Flyet har landet i Nederland, og her må du bli værende!

Det er viktig å huske på at de ikke har fraktet deg til et grusomt, ekkelt sted, fullt av sult og sykdom. Nei, det er bare annerledes.

Så må du gå ut å kjøpe nye reisehåndbøker. Du må lære deg et helt nytt språk, og du møter en helt ny gruppe mennesker som du aldri har vært i kontakt med før.

Nederland er annerledes. Takten er langsommere enn i Italia, og det er litt mindre glamorøst. Etter en stund, når du har fått igjen pusten og sett deg rundt, legger du merke til at Nederland har vindmøller, tulipaner og Rembrandt.

Men alle du kjenner, reiser til og fra Italia, og de skryter av hvor fantastisk de har hatt det der.

Av og til sier du kanskje til deg selv: «Ja, det var jo til Italia jeg skulle, det var det jeg hadde planlagt.»

Hvis du kaster bort livet ditt på å sørge over det faktum at du ikke kom til Italia, blir du aldri fri til å sette pris på og nyte det spesielle og helt fantastiske ved å være i Nederland.

Tekst: Emely Pearl Kingsley

For meg ble dette virkelig ord til ettertanke!

Det er ikke alltid at ting blir akkurat sånn som vi planlegger. Et ordtak sier at «Det er ikke hvordan man har det, men hvordan man tar det». Lett for andre å si hvis en står i en vanskelig livssituasjon. Men ikke glem at Gud er på ditt parti! Han kan hjelpe deg å se lys i mørket! Han er lyset!  Det står i Bibelen: Som din dag er skal din styrke være! Ha en fin dag😋👍🏼‼️

Klem fra meg💝

imagesimage

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*