![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/05/EE3954D1-AE03-4C5A-8105-D9FA8B88C5D7.jpeg)
OPPSKRIFT PÃ… OPPNED KAKE:
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/05/FF584282-D3BB-43DC-A092-42DA5542A01B.jpeg)
Bunnfyll:
75 gr smeltet smør
1/2 dl farin
150 gr mandler
Alt blandes sammen over middels varme, og legges i bunnen på en rund springform str 24-26 cm. Bunnen av formen skal være dekket med bakepapir.
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/05/EAC9F51C-ECA3-49BD-ACC3-6B2D5ECDAF53.jpeg)
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/05/BA92FF61-2246-478A-90CE-8717E36292E4.jpeg)
KAKEN:
3 egg
3 dl farin
2 ss kakao
1 dl kaldt vann
3 dl mel
1,5 ts bakepulver
Egg og farin piskes til eggedosis. Rør kakao ut i vannet. Alt blandes forsiktig til en jevn røre. Tøm røren forsiktig over fyllet i bunnen av formen.
![](https://bestemoresther.no/wp-content/uploads/2019/05/64AF79E4-86E1-4C81-94FF-E24060287496.jpeg)
Stek kaken på 180˚C i 45 min på nederste rille. Avkjøl kaken på rist. Kaken skal snues sånn at mandlene kommer på toppen av kaken.
Pisk 2,5 dl kremfløte sammen med 1ss farin. Blandes med 1 pk vaniljekrem. Del kaken og ha kremen mellom lagene. Tilsett gjerne noen bringebær eller rips i kremen for litt friskere smak Om du ønsker det.
Uansett er dette en himmelsk god kake med gode minner fra 1980-tallet🤗🇳🇴