Fantastisk iskake med marinerte bær🇳🇴🇳🇴🇳🇴

image

Lag 17. maikaken nå!🇳🇴🇳🇴🇳🇴

(Hvis du vil lage kaken glutenfri, så bruk glutenfri søt kjeks istedet for gjendekjeks.)

Iskake:

En halv pakke gjendekjeks knuses og blandes med ca 80-90 gr smeltet meierismør.

Klem dette ned i en rund form 24 cm i diam.

Iskrem:
4 eggeplommer
2 dl sukker
200 gr Kremost naturell
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pisk eggeplommer og sukker luftig.

Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland krem, eggedosis og osten, og pisk det godt så det blir en jevn røre uten klumper. Det er lettere hvis osten er romtemperert.

Jeg tilsatte et gelatinark, men det kan sløyfes. Hvis du vil ha det med, så legg det i bløt i kaldt vann noen min. Kok opp 3 ss vann, ta kjelen vekk fra platen og legg det myke gelatinarket oppi. Det løser seg straks opp og du kan helle det oppi kremen i en tynn stråle mens du pisker.

Hell ismassen over bunnen. Formen må være tett! Settes til frysing i minst 4 timer.

Ta den opp 10 min før servering. Fjern form og bunn og sett den på et fat. Pynt med revet firkløver el annen sjokolade, strøssel eller bær. Jeg brukte firkløver og tørkede kornblomster😋

Marinerte bær:

Jeg brukte fryste bær, ca en kurv jordbær, to kopper blåbær og en kopp rips. All slags bær kan brukes her, så velg det du liker!

3 dl vann, 3 dl sukker, en vaniljestang, en kanelbit, 3 hele stjerneanis, saft og skall av en halv sitron, 2 ss balsamicoeddik.

Skrap ut frøen av vaniljestangen, og kok alt sammen i ca 10 min. La vaniljestangen koke med. Hell dette over de frosne bærene og la det stå og trekke og ta til seg de gode smakene! Ha gjerne noen skiver sitron i laken. Settes kaldt. Dette er kjempegodt sammen med iskaken over! 🇳🇴🇳🇴🇳🇴🇳🇴🎈🎈🎈☕️☕️☕️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*