Fjols til fjells?

Mange syntes nok at vi nordmenn er rare. Først fryser vi oss fordervet igjennom en lang vinter, måker snø, ramler på isen og ser fram til vår og fuglesang og at frost og snø tiner. Ja ikke for det, jeg liker vinteren også. Men når våren kommer og den første hestehoven titter fram som en liten sol i grøftekanten, da lengter jeg etter varme, grønne plener, lukt av engangsgrill og gjøken som galer!

Men så kommer PÅSKEN! Hva gjør vi da? Jo da pakker vi vinterklær, ski, solkrem for minusgrader og kjører opp til hytta! Mer snø og mer vinter! Var jeg ikke lei

vinteren likevel?

For min del er påskedagene en måte å si farvell til vinteren på.  Vi har hatt noen fantastiske dager på hytta denne påsken! Det ble ikke skiturer, men mange turer på beina. Bålkos, soling i hytteveggen, masse kos med barnebarna, spill og god mat og selvsagt påskegudstjenesten på NRK 1. påskedag. Jeg bare må høre salmen: «Påskemorgen slukker sorgen». Kan vi ønske oss mer?

Er vi noen fjols som drar til fjells i påsken år etter år? De urbane som elsker bypåske, tørr asfalt under skoene og tidlig  våronn i hagen syntes nok det.


Men vi nøt dagene på hytta så lenge vi kunne. Snøen lavet ned de to siste dagene, men da var det ekstra koselig å være inne å fyre på peisen, nyte glovarm kaffe og sjokolade!

Da vi kom hjem 2. påskedag så var snøen i hagen borte. Nå er det bare å finne fram rake, trillebår og rosesaksa. Kanskje på tide å fjerne fugleneket som Gubben satte opp julaften? Hmmm…

Sola skinner ute. Tror jammen jeg skal ta meg en sykkeltur med el-sykkelen min! Ut å sanse! Kjenne på våren. Hvitveisen blomstrer så fint her i Nannestad nå. Hvite tepper med blomster! La oss våkne til liv igjen. Jeg sykler en tur ned på gården og ser på nytt liv i fjøset til sønn, svigerdatter og barnebarn! Massevis av små lam har blitt født de siste dagene, så der er det liv! Fantastisk!

Vi har overlevd vinteren. La oss bare nyte våren! Rake plenen? Ikke idag, men i morgen! Trur eg….

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*