Hvordan måles vi?

En ting er sikkert. Vi mennesker er født ulike. Selv om vi har mange fellesnevnere, som to øyne, ei nese, en munn, armer, bein osv. Likevel, så ulike. Selv søsken kan være så forskjellige selv om de har samme foreldre!

Hvordan kan denne blomsten klare seg her på fjellet?

Vi mennesker kommer ikke ut av en kopieringsmaskin. Hvert menneske er formet og skapt i mors liv til å bli en unik og enestående person! Ingen andre er lik, selv om eneggede tvillinger kan være veldig like hverandre. Det eneste menneske du møter som er helt identisk med deg, er ditt speilbilde!😁

Da jeg leste nyheter på VG i går, ble jeg virkelig opprørt og veldig lei meg. Artikkelen handlet om Nydalen vgs i Oslo. Der skolens ledelse først i rørende ordelag snakker om hvor viktig det er å ta vare på sin psykiske helse. Men så…

– Så løftet de opp gavekort og sa hvor viktig det var for dem å premiere de elevene som har gjort det litt ekstra godt.

Her ble det delt ut pengepremier og andre ulike premier til de flinkeste elevene. Etter et skoleår som har vært ekstremt tøft for alle elevene. Det som slår meg, og som flere i artikkelen stilte spørsmålstegn ved, er at hvordan kan lærerne egentlig vite hvem som er flinkest? Jo akkurat hvor mange poeng du skårer på prøvene, er målbart. MEN: Hva ligger bak prøvenes poengsum? Hva tenkte og følte de elevene som satt der og ikke fikk noen oppmuntring og gavekort av ledelsen? De kan ha strevd sykt mye de også!
Selv har vi 4 barn. De er ganske ulike. Noen er lik pappaen deres som har en unik huskesans. Det de leser en gang, husker de. Men så har noen arvet min huskesans, som kan sammenliknes med ei glatt stekepanne! Jeg må pugge og sette ting i system for å huske!

Vakre blomster på kyststien i Stavern🌸

Mange ungdommer sliter. Psykiske lidelser, bekymringer, frykt for å ikke lykkes, kanskje uro i hjemmet som gjør at det er vanskelig å lese lekser, dårlig oppfølging osv. Det kan være så mangt. Likevel og på tross av vanskeligheter, er det mange som strever for å prøve å lykkes. Kanskje er det disse som burde blitt sett? De såkalt flinkeste elevene klarer seg uansett.

Man kan komme langt med gode karakterer. Det er dessverre sånn vi ofte måles. Men en person kan være superflink med barn eller gamle mennesker, mekke, bygge og grave, selv om karakterkortet ikke er noe å skryte av! Og hva er karakterer? Jeg syntes den menneskelige personlighetskarakteren er viktigere enn karakterkortet.

Går man i ukjent lende, er det så trygt når man har en ledetråd😁 Da ser vi at vi er på rett veg!

Det er bare så synd at dagens samfunn krever så mye. Jeg skulle ønske at flere sjefer kunne ansette folk på Petter Stordalens prinsipper! Han bryr seg ikke om karakterkortet, men om du vil jobbe. Om du har lyst på jobben. Om du er interessert! Wow! Jeg blir glad av sånt jeg🤗 Ikke misforstå meg. Jeg vet at i mange jobber så må man ha gode karakterer og mye kunnskap. Men i samfunnet er og bør det være plass til alle! Alle som vil!

Nå er det sommer og ferien står for døren! Jeg logger av bloggen i sommer🤗 Så håper vi på mange varme og solfylte dager som kan lade batteriene våre og gjøre oss robuste for neste årstid.
Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer☀️🌤🌦🌧⛈🌩🍀🌺🌼🌸🌻🌿🍦

Les det flotte diktet under, og glem aldri at du er unik! Ingen er lik deg! Du er fantastisk! Ha tro på deg sjøl! Du er flink! Og som ordtaket til Asbjørn og meg: Bra nok🥰♥️
De varmeste sommerklemmer fra Bestemor Esther🌸🌸🌸

Både blomster og mennesker er forskjellige, men vakre.
En av våre favorittsteder🤗🌿☀️

4 kommentarer til «Hvordan måles vi?»

 1. Du er jammen meg et flott unik menneske 🤩
  Takk for viktige ord nok en gang. Skulle vært flere som tenkte og levde som deg.
  Tar med med meg dine kloke ord inn i sommerferien. Den begynner neste uke 👏🏻 Nå får jeg lov av Erna til å reise på hytta også. 1 1/2 år siden vi var der 😱 Blir nok mye jobb for å få det pent i Hagen i gjen.
  Får leke tregårdsmester 😂
  God sommer til deg og din. Nyt gode dager 🙏😘

  1. Kjære Berit!
   Tusen hjertelig takk for koselige og alltid oppmuntrende ord🤗💝🌸🌸🌸 Det varmer mer enn sola det☀️💝 Riktig gode sommerdager på hytta! Det blir nok fantastisk å komme tilbake til hytta etter så lang nedstengning. Vi har kjøpt oss robotgressklipper idag, så det blir bra får vi tro😁👍🏻 Nyt sommeren🥰☀️🌧🌿🌺🌼🌻😎

 2. Ble minnet om å gå inn på bloggen din i dag, og jeg ble sittende med tårer i øynene og lese det du har skrevet ♥️ Det er så viktig tema du tar opp! Håper mange leser dette!

  Du fikk ønsket ditt om mange solfylte dager oppfylt også, og enda er de ikke over! 🌞

  Gromme, gode og hjertevarme Esther! 💕

  1. Kjære Marthe🥰 Tusen hjertelig takk for tilbakemelding som gjorde så ekstra godt idag💝💝💝 Gud velsigne deg🙏🏻 Ja det er superviktig tema! Maken til solfylt sommer er lenge siden☀️ Deilig😍🌿🌸🌸🌸🌿
   God klem fra meg🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*