Kloke ord😊💖

Sagt av Astrid Lindgren

Jeg skulle ønske dagens barn
lekte mer enn de gjør.
For den som leker som liten
får en rikdom inni seg
som man kan øse av hele livet.
Man bygger opp en varm, hyggelig
verden inni seg.
En verden som gir styrke om livet blir vanskelig.
Et sted man kan ty til i motgang og sorg.

image

 

 

 

 

 

 

Det er fantastisk å se barn som leker. Hvordan de er i leken med hele seg!
I rollespill improviserer de hele tiden. De behøver ikke å øve på replikker eller lære ting utenat. Det liksom bare kommer!

Ta med barna på tur i skogen. De trenger ikke en eneste leke for å ha det gøy! Fantasien og utforskergleden er stor!
Øya-Nordre Eik 010

 

 

 

 

 

Idag har vi vært på en spennende tur med barnebarna våre! Like ved Gardermoen flyplass (OSL) er det et fantastisk ravineområde med turstier. Vi hadde med niste, kaffe og kakao.

Vilja på 8 mnd fikk prøve å sitte i bæremeis for første gang, noe som hun likte! Ola og Gabriel var mest opptatt av å finne vrakrester fra et fly som styrtet der 9. mai 1945. Oldefar til barnebarna våre opplevde faktisk å se at dette flyet hadde altfor lav høyde da det kjørte over huset deres. Like etter hadde han hørt et kraftig smell og så røyken stige! Han var 13 år gammel den gangen. Han fortalte at han hadde løpt bort og så flyvraket som hadde tatt med mange mennesker i døden. Det er ganske nøyaktig 70 år siden.

Det er laget en minnelund etter de omkomne der i skogen. Det var faktisk  ganske spesielt å oppleve. Vi så masse rester etter flyvraket som lå der enda. Dette var veldig spennende for guttene på 6 1/2 og 8 1/2 år.

Prunus_racemosa_a1

Heggen blomstret på sitt vakreste og gav fra seg fantastisk duft. Masse fine blomster og kuer som beitet i grønne lier mens fuglene sang!

Glade og sprudlende barn (og voksne) koste seg med kakao og mat. Sammen med pappaen sin måtte selvfølgelig guttene gynge brua kratig, for å se om den holdt;) Etterpå balanserte de på trestokker som lå over elva! Mye spennende i dette viltvoksende landskapet som minner om en jungel noen steder!  Vi smakte også på forskjellige spiselige, ville urter. Alle sanser var i bruk:)

Gabriel kommenterte den gode duften av heggen. «Bestemor, denne lukta er jammen mye bedre enn eksos!»

images

 

Min oppfordring er: Ta med barna ut i skogen!

Vi fikk en regnskur på turen, men det gjorde ingenting. En blir jo ikke våtere enn til skinnet uansett:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*