Livet og lykken

Vi er overbeviste om at livet vil være perfekt når vi blir gift og får barn… og et til… Så blir vi frustrerte over at våre barn ikke er gamle nok, og tenker at alt blir bedre når de blir gamle nok, og eldre. Deretter blir blir vi frustrerte over at de plutselig er tenåringer, med alle de problemer DET medfører, og tenker; Det blir helt sikkert bedre når de ikke er tenåringer lengre.

Vi sier til oss selv at det blir bedre når barna våre kommer godt i vei, når vi får en bedre bil, når vi kan ta en god ferie eller når vi endelig pensjoneres.

Sannheten er at det er ikke noe bedre tidspunkt å være lykkelig på enn akkurat NÅ! Hvis ikke akkurat nå – når da? Livet ditt vil alltid være fullt av utfordringer. Det beste er å bestemme seg for å være lykkelig NÅ!

I lang tid var det som om livet begynte å bli godt. Det gode liv. Men det var alltid en hindring for å leve livet på veien; Noen barn skulle takles, noe arbeid som skulle være ferdig, noe tid som skulle brukes, en regning som skulle betales og så videre… Til sist forsto jeg at disse tingene er LIVET. Denne erkjennelsen hjalp meg til å forstå at det er ingen vei til lykken. Veien er lykken…

Så nyt hvert øyeblikk! Ikke vent til skoletiden er overstått, eller til du har tatt av 5 kilo, eller lagt på deg 5 kilo, på at arbeidet venter, på å bli gift, på at det skal bli fredag kveld, eller søndag morgen. Ikke vent på en ny bil, eller at huset er nedbetalt, eller på sommer, høst, vinter og vår før du bestemmer deg for å være tilfreds og lykkelig.

Lykken er en reise, ikke et mål i seg selv. Det er ikke noe bedre tidspunkt å være lykkelig på enn NÅ.

Ta en ting av gangen: Den viktigste først. Ta det rolig – lev og la leve.

Tenk deg om og prøv å besvare disse spørsmålene:
1 – Navnene på de 5 rikeste i verden
2 – De siste 5 «Miss Universe»-vinnerne
3 – De siste 10 Nobel-prisvinnerne
4 – De siste 10 Oskar-vinnerne

Det kan du ikke?

Applaus dør ut!
Trofeer samler støv!
Vinnere blir raskt glemt.

Prøv å svar på disse spørsmålene:
1 – Navnene på 3 lærere som har bidratt til din utdannelse
2 – Navnene på 3 som har hjulpet deg når du hadde bruk for det
3 – Nevn noen få personer som har fått deg til å føle deg spesiell
4 – Nevn 5 personer du gjerne tilbringer tid sammen med

Mye lettere, ikke sant?

De mennesker som betyr noe i livet er ikke «eliten». Det er ikke de rikeste eller de som har vunnet store priser. Det er de som tenker på deg og hjelper deg uansett hva! Du er ikke blant de mest berømte, men du er blant dem jeg vil fortelle dette til!

Gode og omsorgsfulle Gabriel bærer lillebror Egil🤗  Kjærlighet💙💙

For noen år siden sto ni løpere klare til å delta i et løp i Seattle`s Paralympic Games. Startpistolen braket løs, og løpet var i gang. Ikke alle løp, men alle ville delta og vinne.

Noen løp inn i hverandre, en gutt snublet og falt, og ble liggende og gråte. De satte ned farten og så seg tilbake. De stoppet og gikk tilbake…. Alle sammen…

En pike med Down’s syndrom satte seg ned ved siden av ham, ga ham en klem og sa: «Går det bedre nå?» Deretter gikk alle over mållinjen, skulder ved skulder. Publikum reiste seg og klappet – i veldig lang tid!

De som overvar det, snakker stadig om det. Hvorfor det? Fordi innerst inne vet vi godt at det viktigste ikke er å vinne for seg selv. Det viktigste i livet er å hjelpe andre til å bli vinnere i livet, selv om det betyr at vi selv må sette ned farten.


Ta vare på hverandre!

(skuff.no)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*