Yte, nyte eller syte?

Hei og hå! Sommeren er over. Tidenes deilige, varme og fantastiske sommeruker med ferie, bading, sol, sjø, båt og campingliv er historie!☀️ Er du bonde her sørpå, har du kanskje brukt mesteparten av sommeren til å flytte vanningsanlegg? (Hvis du er så heldig at du har åker og eng i nærheten av vann?)

De som bor eller har feriert nordpå, har vel ikke hatt så mye sol og varme som oss? Nei likt fordelt blir det aldri…

Som overskrift, står det tre ord. De er ganske like, men likevel veldig forskjellige: YTE, NYTE ELLER SYTE!

Tenk deg at disse ordene beskriver tre personer. Hvem er jeg? Hvem er du?

Er du en sånn person som alltid yter og yter? Stiller opp for alle rundt deg uten å tenke på deg sjøl? Stiller på dugnad, har med kake og kaffe. Førstemann som kommer og sistemann som går. Hjelper familie og venner. Besøker syke. Inviterer til selskap. Klager aldri. Ja jeg kunne fortsette og fortsette. Noen mennesker er bare sånn!

Eller er du en som nyter? En som alltid kommer til dekket bord?  Stiller sjelden eller aldri på dugnad, men som nyter det som andre har jobbet med?  «Å skumme fløten» er et ordtak som heter. Det er jo ikke noe galt å nyte! Man skal nyte! Men dersom man lar andre gjøre jobben hver gang, og du bare nyter av godene, da bør du nok stikke fingeren i jorda tenke deg litt om.

Dessverre er det enkelte som har en lei tendens til å syte og klage! Enten er det for varmt, eller så er det for kaldt, eller så har det regnet i tre dager. Klager på naboens unger som bråker, ingenting å se på TV eller at nabokatten tisser på plenen… Huff og huff!

De fleste av oss er vel innom disse karakterene rett som det er! Er vi slitne så tåler vi mindre. Men likevel er det viktig å ta noen valg. Vi kan bestemme oss for å prøve å være iallfall litt positive. Være med å yte der det trengs. Nyte det som er godt og behagelig. Sånn at vi kan lade batteriene etter en slitsom dag.

Men, de dagene vi syter og klager? Hva gjør vi da? Jodda her er løsningen!

Vi trenger rett og slett en SYTEMELDING!😆😂👍🏻 Ha en strålende dag😋

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*