Lag morsomme grashoder😊

imageimage

 

 

 

 

 

 

Nå er våren rett rundt hjørnet, selv om det utenfor er ganske så hvitt av snø! Likevel synger fuglene, og jeg titter etter den første hestehoven når jeg går tur!

Mens vi venter på våren, kan vi jo så frø innendørs. En morsom idé er å lage et grasshode. Det er spennende å følge med på de første spirene og plutselig, bare etter noen dager, kan du ta fram saksen og stusse litt på sveisen til grasshodegutten eller jenta :))

Dette trenger du:
En tomflaske eller rømmebeger
Maling og pensel
Eventuelt levende øyne og lim. (Du kan male øynene)
Jord
Frø (Grassfrø eller karse)
På bildet under er ikke flasken malt. Her er det brukt silkepapirballer til øyne, nese og munn. Bruk fantasien og gjør det sånn du syntes er fint!

Start med å skjære tomflasken i to. Du skal selvsagt bruke den nederste delen. Den blir veldig fin hvis du maler den med hobbymaling. Bruk ansiktsmaling og mal et ansikt. Mal eller lim på øyne. Pynt den sånn som du vil.

Fyll i jord og vann den litt. Så frø og klapp de fast til jorden. Sett den lyst, helst i vinduet og så må du vente, vanne, vente, vanne og syng gjerne en sang for den!

Plutselig vil du se de første små spirene, og vips så har grasshodet fått en fin og grønn sveis!

På barnetv på Visjon Norge 3.03.16 kl 17.30, kan du se Gabriel, Ola, Matias, Sanna og Susanna, sammen med programlederen Solveig Graff og meg. I dette innslaget lager vi grasshoder. «På sporet Reidar» heter programmet, og vi er med på to innslag i programmet.

Mye bra barnetvprogram finner du hvis du går inn på: påsporet.no

IMG_1094IMG_1096

 

 

 

 

 

 

På bildet nedenfor er grasshodene som barna lagde😊

image

2 kommentarer til «Lag morsomme grashoder😊»

  1. Så morsome da.
    Jeg har lagd gresshoder i strømpebukser og i små yoghurt flasker.
    Er gøy å følge bloggen din.
    Takk for at du deler nok en gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*