Ta en tråd og træ dom på…

I år bugner det av disse oransje, røde flotte, men sure rognebærene! Store klaser pynter trærne. Min svigerfar sier at rogna bærer ikke tungt to ganger på rad. Dette er visstnok et gammelt ordtak! Så da blir det spennende å se om vinteren blir snøfattig i år?

Jeg har mange ganger tenkt  at  jeg kunne prøvd å lage rognebærgelé, men det har dessverre blitt med tanken. Kanskje, ja bare kanskje at jeg prøver meg i år? Hmmm… 

Men å pynte med disse vakre bærene, ja det gjør jeg iallfall  hvert år. De pynter så fint opp i både gamle vaser, melkespann og krukker! Eller så er det også pent å bare legge noen små rognebærkvister rett på et festpyntet bord. 

Endel småfugler som blant annet trost, sidensvans og nøtteskrike, elsker disse fargerike bærene! En ide som jeg har gjort noen ganger, er å fryse ned rognebær og gi dem til fuglene når vinteren kommer. Du kan også lage lange eller korte kjeder med bær som du fryser ned, for så og hente de opp fra frysen og henge de ut til fuglene til jul. Da blir det litt julefarger på kvistene i hagen, samtidig noe ekstra godt til fuglene🤗

En annen idé er at du kan træ de på en snor og lage flotte uroer og oppheng. Trer du de inn på en ståltråd, kan du forme de til hjerter, ringer eller stjerner. Bruk fantasien!  Barn syntes dette er en morsom aktivitet. Om du lager kranser, hjerter eller noe annet av bærene, så kan de også henges opp innendørs og tørke. De er fine og beholder fargen selv om de blir skrukkete i tørken.

Håper at bildene under kan gi inspirasjon til å gå ut i høsten og plukke disse sure, men vakre bærene og lage noe fint😄😄😄.

Formet som et lite hjerte!
En fantastisk flott uro!
Vakkert!
En fryd for øyet, og en smaksopplevelse til fuglene en kald vinterdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*