Fruktsalat

Her bør det være en litt større gruppe barn for at den skal funke;)

Sett stoler i en ring og be barna sette seg. Det skal være en stol for lite, så den som ikke får stol skal starte leken. Lederen peker på et av barna og sier EPLE, peker på neste barn og sier BANAN, neste får ordet DRUE. Etter at du har pekt og gitt barna disse fruktnavnene, peker du på neste barn som også får navnet EPLE, nestemann får navnet BANAN og neste DRUE. Fortsett sånn til alle i ringen har fått et av de tre fruktnavnene. Si at de må huske hva de er.

Barnet som ikke fikk stol, stiller seg i midten. Hvis han roper BANAN, så skal alle BANANENE bytte stoler. Den som står i midten må også finne en ledig stol. Det barnet som ikke fikk en stol nå, skal stå i midten og velge en ny frukt. Roper han DRUE, må DRUENE bytte plass, samt den i midten må kjempe om en ledig stol.

Hvis han i midten roper FRUKTSALAT, skal ALLE, inklusiv han i midten finne en stol. Sånn fortsetter leken. Lurt å passe litt på etterhvert, så ikke samme barn får stå i midten mange ganger. (Som regel er det en liten luring som later som han ikke finner en stol, og dermed kan stå i midten flere ganger).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*